rochie DY Fashion

Feminitate și eleganță, două cuvinte care descriu atât de bine acest obiect vestimentar. Dacă ai putea, cel mai probabil, ai achiziționa majoritatea rochiilor de pe piață. Cred că ai observat și tu pasiunea tinerilor din ziua de astăzi de a-și cumpăra haine și de a crea ținute care să fie apreciate de colegi, prieteni și cunoscuți. Cam pe la începutul adolescenței începi să îți cauți propriul stil, să îți dai seama ce te avantajează și ce nu. Începi să te interesezi, fie din mediul online, fie în discuțiile cu apropiații, ce se mai poartă.

Femeile apelează la purtarea rochiilor mai tot timpul. Atunci când trebuie să ajungă la un eveniment, într-o zi normală de muncă, dar cel mai des, vara. Fiind un anotimp atât de călduros, rochiile sunt o alegere perfectă. Sunt răcoroase și ușor de purtat. Te scutesc de câteva minute bune de alegere a ținutei. Fiind dintr-o singură piesă n-o să trebuiască să pierzi ore în fața dulapului, încercând să asortezi diferite haine între ele.

Când a fost purtată prima dată o rochie?

Primii oameni, atât bărbați, cât și femei, au purtat rochii. De ce? Nu aveau de ales, era o formă ușoară de a-și acoperi trupul dezgolit. Scopul inițial al hainelor a fost cel de a acoperi corpul, nimic mai mult. Nu era vorba despre stil sau despre cum vine pe corp, nimeni nu se gândea la aceste lucruri. Inițial, rochia a fost realizată din pielea animalelor, ulterior din țesături mai simple și a fost purtată și de bărbați în Egiptul Antic, Grecia, Roma etc. Dacă vrei să afli și drept ce deservea rochia pentru nobilime, vezi aici.

Lucruri interesante despre rochii pe care poate nu le știai

  1. Denumirea acesteia vine din limba franceză roche și se referă la acoperământ.
  2. Cea mai costisitoare rochie din lume costă 30 de milioane de dolari. Te întrebi cum poate o rochie atât de mult? Este făcută din mătase și este acoperită de 751 de diamante. Acum parcă începe să fie justificat prețul, nu?
  3. Rochia de mireasă se poartă în culoarea alb deoarece, prima rochie de acest fel a fost purtată de Regina Victoriei a Marii Britanii, în secolul XIX. Pe atunci era ieșit din comun să porți rochie albă la nuntă, dar odată cu decizia acesteia, a ajuns să fie o tradiție care se respectă până și în prezent.
  4. Știai că există o superstiție despre purtarea rochiilor albe înainte de nuntă? Aceasta spune că ar aduce ghinion să decizi să porți o rochie albă înainte de marele eveniment.

Contează culoarea rochiei pe care ai ales-o?

Pe DY Fashion ai rochii în multiple culori, dar dacă ți-as spune că fiecare culoare poate să exprime ceva? Dacă vrei să mergi pe puritate și dacă te consideri o fire inocentă, poți alege să porți o rochie albă. Rochiile negre o să aibă tot timpul o notă sofisticată. Dacă decizi să mergi pe varianta rochiei negre, fii sigură că o să exprimi eleganță. Mergi la o întâlnire cu partenerul? Lasă-te învăluită de pasiune și alege una roșie. Când te uiți la cerul albastru, nu-i așa că simți liniște? Dacă alegi o rochie albastră, vei inspira calmitate și loialitate, pare rochia perfectă pentru o primă întâlnire, nu? Galbenul, culoarea soarelui, este alegerea perfectă dacă simți că debordezi de fericire și dacă vrei să strălucești în ziua respectivă.

Alege rochiile care te definesc, și foarte important, asigură-te că ai ales culoarea care te reprezintă. Nu te limita la ce se poartă, fii autentică și alege ceva să-ți placă cu adevărat.

 

Contact:

contact@dyfashion.ro

0376.44.88.00

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *