UrecheUreche

Daca nu crezi in evolutie, trebuie sa petreci ceva timp gandindu-te asupra lucrurilor inutile pe care Creatorul le-a trantit in corpul nostru. De ce maselele de minte nu ni se potrivesc in cap? De ce avem nevoie de un apendice? De ce unii dintre noi isi pot misca urechile? De ce ni se face pielea de gaina? Raspunsul consta in faptul ca evolutia este un proces neglijent si dezordonat. Uita-te mai bine la corpul tau si vei vedea ramasite ale stramosilor. De exemplu …

Poti sa-ti misti urechile? Daca poti, ai o abilitate pe care aproximativ 85% din populatie nu o are. Muschii care controleaza miscarea urechilor se numesc muschi auriculari si inconjoara urechea externa (partea pe care o putem vedea). In afara de faptul ca puteai sa-ti impresionezi prietenii pe taramul de joaca, nu prea ti-a mai folosit la nimic acest lucru. Insa, acest lucru nu a fost mereu adevarat. Datorita muschilor auriculari urechile noastre puteau sa faca niste lucruri cu adevarat spectaculoase acum ceva timp.

Insa, de ce? Unele mamifere isi pot misca urechile in diferite directii pentru a repera locatia sunetelor. Acest lucru este foarte important pentru animalele mici care nu pot vedea foarte bine imprejurimile, fiind atat de aproape de pamant. Mai sunt de mare ajutor si cand cineva incearca sa-ti aseze craniul deasupra unui semineu, in cazul cerbilor.

Stramostii nostri primate obisnuiau sa aiba control directional asupra urechilor insa si-au pierdut aceasta abilitate ca urmare a tendintei noastre de a trai in grupuri. Acest lucru a facut viziunea colectiva a grupului modul principal de aparare al nostru. De-a lungul timpului, am ajuns in punctul in care majoritatea dintre noi nici nu mai poate sa-si miste urechile, cu atat mai putin sa le indrepte catre unghiuri diferite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *