www.proignis.ro

Aceste momente grele vin pe neasteptate si poti avea impresia ca se prabuseste tot cerul peste tine si nu te poti ridica pe picioare din cauza presiunii si a socului si a depresiei care se asterne peste tine – mai ales daca esti mai slab de inger, cum se spune.  Cere intotdeauna ajutorul familiiei pentru ca ea o sa iti fie mereu alaturi indiferent ca ti–a murit un prieten sau o ruda.

Daca nu ai mai trecut prin asemenea momente iti recomand sa apelezi la sprijinul celor de la servicii funerare. Ei vor stii exact care sunt toate procedeele ce trebuie urmate pas cu pas pentru a nu avea surprize neplacute in ziua cu ceremonia. In functie de obiceiul pe care il avea persoana – tipul de inmormantare fie presupune ingroparea corpului in urma efectuarii unei slujbe de catre preotul sau preotii bisericii din care facea parte respectivul sau respectiva, fie procesul de incinerare ProIgnis Transilvania.

Procesul de incinerare consta in arderea corpului persoanei trecute in nefiinta in cuptoare special amenajate, care dupa un interval de timp de aproximativ o ora sau doua se transforma in cenusa ce va fi depozitata si transportata la casa familiei respectivului.

Temperatura la care este posibila arderea pentru transformarea in cenusa este de aproximativ 1900 de grade celsius. Aceasta tehnica de incinerare ProIgnis Transilvania dateaza din vechime. In unele religii se pastreaza ambele forme de inmormantare.

Grecii ziceau ca ce naste din pamant in pamant se intoarce – asa treceau la nefiinta grecii antici, fiind folositi ca ingrasamant pentru a da rod nou la diverse cereale si plante. Se spune ca Hercule a vrut sa ajunga la Zeus prin mijlocul de ardere, el fiiind primul care a crezut ca daca va arde pe muntele Oeta propria flacara ar ajunge unde ar dori el, la zeul suprem.

Insa cu trecerea vremii tot mai multe lume se increstineaza, avand ca ritual de inmormantare depunerea corpului prin ingropare. Este un ritual care necesita anumite operatii pregatitoare precum imbalsamarea. Prin imbalsamarea este facuta o spalatura a persoanei decedate, prin intermediul careia se introduc anumite substante in tesuturi cu injectii si bai in substantele respective, bineinteles respectandu-se anumite concentratii pentru a nu afecta structura corpului aflat deja in procesul de putrefactie.

Rolul pe care il are imbalsamarea este acela de a stagna procesul de putrefactie si de a-l proteja impotriva dezvoltarii bacteriilor. Daca temperatura este prea crescuta, corpul va incepe sa prinda miros, asa ca trebuie avut grija la temperatura la care este tinut. In anotimpurile prea calduroase se recomanda utilizarea de sicrie care au integrate lazi frigorifice.

Indiferent de felul in care o persoana trece din fiinta in nefiinta necesita o organizare buna,  persoane care au urmat cursuri si au facut ore in care s-au pregatit pentru aceste tipuri de ritual, fie ca este vorba de incinerare ProIgnis Transilvania sau ingroparea traditionala a respectivului. Apeleaza intotdeauna la firme precum ProIgnis pentru ca tu sa poti petrece ultimele clipe si ultimul drum impreuna cu persoana pe care ai pierdut-o.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *