DARPA-CIP

Incepand din anul 2001 si pana in prezent, mai bine de 2.5 milioane de soldati americani au luptat in razboaiele ce au avut loc in Afganistan si in Irak. Asa cum era de asteptat, mai bine de 20% din soldatii care au fost pe frontul de lupta si s-au reintors la casele lor sufera de sindromul stresului post-traumatic, o boala psihica extrem de grava. Oamenii de stiinta din cadrul Agentiei Americane pentru Cercetare Avansata din Domeniul Apararii- DARPA- isi doresc sa poata trata aceasta tulburare psihica si sustin ca au gasit un remediu in acest sens.

Astfel, acestia propun implantarea unui cip in creierele fostilor soldati ce s-au intors acasa. Cip-urile implantate vor reusi sa functioneze cu ajutorul tehnologiei wi-fi care permite pacientilor sa stearga o parte din informatiile ce se afla stocate in mintea pacientilor, mai ales cele care amintesc de evenimentele nefericite prin care acestia au trecut in timpul petrecut in tarile arabe.

Cip care stocheaza informatiile din creier

Acest proiect face parte dintr-un plan mai amplu, prin care oamenii de stiinta isi propun sa imbunatateasca tehnologia care poate controla informatiile ce se afla stocate in creierul nostru. In acest sens, specialistii au fost nevoiti sa realizeze mai multe experimente, pentru a intelege in primul rand cum functioneaza creierul, dar si cum reuseste sa proceseze informatiile din exterior. Astfel, odata ce se ajunge la intelegerea pe deplina a creierului omului, expertii vor reusi sa implanteze cip-uri in creierul celor afectati de boli psihice, astfel incat sa se stearga informatiile traumatizante si sa ramana stocate cele benefice.

De asemenea, exista un proiect asemanator, numit Subnets, ce a fost lansat de catre Agentia Americana, iar scopul specialistilor este acela de a dezvolta o noua tehnologie care sa ajute la tratarea tulburarilor psihice ce au survenit in urma evenimentelelor nefericite. Fondurile alocate acestui program ajung pana la 12 milioane de dolari si urmeaza a fi utilizate in descoperirea unui tratament impotriva depresiei, anxietatii sau a altor probleme de acest gen, care apar in urma unor „defectiuni” la nivelul creierului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *