NLP

Ca sa fii un mare campion trebuie sa crezi ca esti cel mai bun. Daca nu esti, atunci pretinde ca esti, spunea Muhammad Ali. Aceste cuvinte reflecta motivatia unui vorbitor care s-a dovedit el insusi a fi cel mai mare boxer al secolului, pentru ca si-a dezvoltat cele mai bune atitudini, care implica o gandire pozitiva.

Aceasta nu poate duce intotdeauna la succes, fiind o cale de a invata de la esec pentru a nu repeta greselile. Cele mai bune cuvinte au dreptul sa fie exprimate prin atitudini pozitive, acest lucru putand fi definit de programarea neuro-lingvistica.

O imagine de ansamblu asupra NLP-ului

Daca este sa luam fiecare cuvant in parte din aceasta sintagma (NLP), atunci am spune ca neuro inseamna mental, lingvistic inseamna limba, iar programarea se refera la coduri sau la simboluri, si pe scurt se refera la setarea limbajului mental. Creierul nostru este programat in asa fel incat sa reactionam diferit in functie de circumstante, incat ori de cate ori vedem un trandafir, putem trage concluzia ca acesta arata frumos si miroase frumos. In acelasi mod, o reactie comuna la un miros neplacut va fi sa acoprim nasul cu mana. Daca ar fi sa programam mental pe cineve pentru a efectua aceste analize, atunci acesta va face acelasi lucru, creand o impresie in jurul valorii mintii sale.

Pe scurt, site-ul www.nlpdiscovery.ro insumeaza construirea unei atitudini castigatoare prin motivatie. Astfel, unii oameni sunt auto-consilieri, in timp ce altii au nevoie de psihoterapeuti pentru a reusi, si, cu toate acestea, multi oameni timizi tin departe posibilitatea de a-si dezvolta gandirea, minimizandu-si singuri sansele de reusita. Atitudinea societatii fata de aceste persoane va fi intotdeauna critica.

Pentru ca aceste persoane sa isi depaseasca temerile, programarea neuro-lingvistica poate ajuta la preluarea controlului general asupra capacitatii cognitive si inlaturarea definitiva  a slabiciunilor. Mai mult de atat, se reuseste o mai buna comunicare si intelegere a celorlalti.

Schimbari ale comportamentului NLP

Cand intram in circumstante sau cercuri de prieteni noi, e putin probabil sa devenim prieteni cu toata lumea cu care ne intalnim, incat ne dorim un contact real cu oricare dintre acestia, in timp ce altii dintre noi nu se pot conecta decat cu cateva persoane. Raportul de constructii tine si de ignorarea oamenilor prin procesul nostru de gandire, incat o programare neuro-lingvistica poate permite crearea unui raport de conexiune cu acei oameni pentru a mentine un mediu linistit si prietenos.

NLP ne poate ajuta sa pastram un control ferm asupra simturilor noastre fizice. Observand cu atentie, ascultand cu atentie completa sau vorbind numai despre gandire dovedim o constientizare senzoriala pe termen lung.

Cand ne asteptam la un rezultat specific intr-o anumita situatie, actiunea trebuie sa fie luata in serios, in asa fel incat rezultatul dorit sa fie atins. Pentru ca este vorba despre un rezultat al gandirii, acesta trebuie sa existe fara nici o indoiala in fiecare dintre noi.

In ceea ce priveste flexibilitatea comportamentala, este de amintit ca, daca rezultatul unui eveniment nu este conform asteptarilor noastre, se poate astepta rezultatul dorit prin incercarea altor optiuni flexibile, ideale pentru realizarea scopului propus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *