Masina cu rulota

Curatarea pieselor de aluminiu ale hotelor profesionale

Curatarea aluminiului trebuie sa fie realizata cu produse speciale care nu afecteaza materialul. Hotele profesionale, adica cele din restaurante trebuie sa fie curatate de catre persoane instruite din cadrul unor firme de curatare hote.

Ce piese trebuie sa fie curatate?

Atunci cand vine vorba de curatarea aluminiului din piesele hotelor trebuie sa se puna accent pe:

  • curatarea filtrelor din aluminiu
  • curatarea tubulaturii

Firmele specializate folosesc instrumente speciale si substante agreate de catre Ministerul Sanatatii pentru a curata componentele hotei. Necuratarea hotelor, aici fiind vorba despre hotele din restaurante, poate fi sanctionata, intrucat este o actiune obligatorie prin lege.

Legea obliga proprietarii restaurantelor sa apeleze la serviciile de curatare hote cel putin o data la trei luni. Hotele acumuleaza depuneri de grasime care pot pune in pericol viata persoanelor care lucreaza in acea incinta, sau chiar viata celor care consuma mancarea preparata in acea bucatarie.

Ce dezavantaje are necuratarea hotelor?

  1. Riscul de producere al incendiilor – grasimile care se aduna in hote sunt foarte inflamabile si pot produce un incendiu extrem de usor.
  2. Riscul de infestare cu daunatori – grasimea din hote poate atrage gandaci, deoarece insectele adora sa se hraneasca cu aceste depuneri.
  3. Riscul de izbucnire a unei epidemii – grasimea este un mediu mai mult decat potrivit pentru dezvoltarea bacteriilor si a microbilor. Daca un strop din grasimea contaminata ajunge in mancare, puteti fi responsabil de izbucnirea unei epidemii de toxiinfectie alimentara.

Cum sa cureti hota de acasa?

Pentru a curata hotele de acasa trebuie sa urmezi cativa pasi simpli:

  1. Ocupa-te intai de curatarea filtrelor. Daca filtrele sunt din metal poti incerca spalarea lor cu apa calda si detergent, sau orice alt produs degresant. In cazul in care hota ta are filtre de hartie sau de carbon, acestea vor trebui sa fie inlocuite.
  2. Atunci cand te ocupi de curatarea hotei incearca sa nu folosesti carpe sau bureti care pot zgaria suprafetele. Foloseste carpe moi care nu lasa scame.
  3. Dupa ce ai curatat filtrele poti trece la curatarea ventilatorului hotei. Ocupa-te de curatarea lamelelor ventilatorului. Acestea pot acumula depuneri mari de grasime dar si de praf, grasimea este lipicioasa si poate atrage praful. Lamelele ventilatorului se pot spala cu detergent de vase si un burete moale.
  4. Curata toate piesele din sticla ale hotei. Cel mai bun produs de curatare pentru piesele din sticla ale hotei este alcoolul, sau poti folosi o solutie de geamuri care contine alcool. Alcoolul mai este bun si pentru curatarea suprafetelor din inox, cum ar fi carcasa hotei. Carcasa necesita curatare si ea, deoarece veti observa ca veti descoperi depuneri lipicioase pe ea si chiar praf.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *