Cumparaturi onlineCumparaturi online

Cumparaturile online reprezinta deja o obisnuita in foarte multe state dezvoltate, precum cele din Vestul Europei, Asia de Sud-Est, Australia si America de Nord, in timp ce in restul statelor este o activitate in continua crestere. Pe locul intai in clasamentul tarilor care fac cele mai multe cumparaturi online se afla Regatul Unit, pe locul doi aflandu-se Statele Unite ale Americii.

Romania vine cu pasi inceti, dar siguri, din urma: In prezent, aceasta se afla pe locul 50 in lume, dupa Bulgaria, insa specialistii in IT considera ca Romania ar avea o putere de cumparare care ar putea-o sa o urce pe locul 49, facand astfel schimb cu Bulgaria. Daca romanii vor ajunge sa devina un important stat pentru comertul online ramane de vazut. Sansele si posibilitatea exista, trebuie doar sa vrem.

Eu, personal, inca ma tem, parca, de cumparaturile online. Stiu cazuri in care o persoana a comandat doua medalioane si nu a primit decat unul, CD-ul din plic avea carcasa zgariata sau pantofii comandati nu erau marimea potrivita. Exista mereu acest risc. Desigur, nu ma gandesc la toate cazurile in care comanda a fost buna. E doar modul oamenilor de a gandi: poti sa auzi noua opinii extraordinare si una proasta, pe ultima o vei crede mai mult decat pe restul.

Comertul online m-ar atrage, totusi, si probabil ca voi ajunge sa apelez la el, datorita diversitatii mari pe care o ofera mereu. Nu gasesti cel mai recent album al Madonnei pe Amazon? Mai sunt o multitudine de situri de unde il poti achizitiona, fara sa fie nevoie sa mai iesi din casa si sa mergi din magazin in magazin. Diversitatea produselor online chiar nu are limita: poti gasi pana si lavete industriale online date spre vanzare. Lavete! Chiar sunt curios daca exista vreun produs pe care sa nu-l poti gasi deloc online. Nu neaparat o anumita marca, altfel guma Turbo n-ar fi disparut niciodata, ci un tip de produs.

Daca eu, care sunt tanar am o astfel de atitudine reticienta asupra comertului online, nu e deloc surprinzator sa descopar ca persoanele mai in varsta nici nu vor sa auda de el, deoarece nu au incredere deloc in asa ceva. Daca vom ramane la aceasta atitudine, nu e de mirare ca suntem si ramanem mai mereu codasii Europei. Din oarecare motiv, avem tendinta sa credem ca daca un lucru a mers pentru Olanda si Spania, la noi nu va merge.

Cred ca ma voi apuca acum de cumparat ceva, doar ca sa arat ca nu sunt asa inapoiat precum … sunt.

De admin

2 comentarii la „Cumparati online?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *