Ai stat vreodata sa te gandesti cum ar arata soarta Pamantului dupa ce specia umana va disparea? Potrivit ASAPscience, se pare ca omul are un impact uimitor asupra vietii naturale care se desfasoara pe Pamant. Astfel ca extinctia omului nu ar reprezenta chiar un lucru negativ.

Insa, pentru o scurta perioada de timp, Pamantul ar fi definit de un scenariu haotic: centralele electrice nu vor mai fi alimentate cu combustibil, astfel ca lumina artificiala sau orice alt dispozitiv care functioneaza pe curent nu ar mai avea niciun folos. Insa, animalele crescute in captivitate, departe de lumea lor naturala- adica in tarcuri pazite de sisteme electrice- ar beneficia in urma acestui lucru, si ar putea sa scape si sa se bucure de libertate.

Scenariu apocaliptic

Te-ai fi gandit ca disparitia omului ar insemna un lucru benefic pentru natura, insa lucrurile nu stau chiar atat de bine. De exemplu, cei peste un miliard de porci si peste 20 de miliarde de gaini si pui ar scapa din ferme, astfel ca vor fi nevoite sa isi gaseasca singure de mancare. Lantul trofic al naturii isi spune cuvantul, aplicandu-se „legea junglei”, astfel ca acestea vor fi consumate de caini si pisici, care, la randul lor, vor fi consumati de lupi, coioti sau alte specii de animale. Potrivit oamenilor de stiinta, dupa ce omul va disparea de pe fata Pamantului, vor disparea si alte specii de paraziti care depind in cea mai mare masura de oameni: gandacii si sobolanii.

Scenariul marilor orase este unul demn de filmele cu zombie: fara curent, strazile vor deveni albiile celor mai multe rauri, iar cea mai mare parte a acestora vor fi acoperite- in cele din urma- de paduri. Zonele rurale isi vor gasi sfarsitul mancate de termite. De asemenea, orice obiect de metal- cum ar fi masinile, unele cladiri sau poduri- vor avea o reactie cu oxigenul si cu umiditatea din atmosfera, astfel ca vor incepe sa se degradeze destul de rapid.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *