persoana paranoica

Cum sa faci fata unei persoane paranoice

Poate ca nu iti vei da seama din prima ca un anumit prieten sau ca iubitul tau este un pic paranoic, insa cand iti vei da seama in final de acest aspect, ai putea sa faci din greseala ceva rau.

Nu oricine stie cum sa se comporte cu o persoana paranoica. Binenteles, este destul de greu, in special atunci cand te indragosteti de cineva care este un pic sau mai mult paranoic. Felul in care este el si felul in care te comporti tu cu el poate distruge relatia pe care a-ti cladit-o pana cand sa iti dai seama ca nu mai merge asa. Exista, totusi, cateva modalitati prin care sa te intelegi si sa te faci inteles de catre cei care nu prea sunt cu toate acasa pentru a nu risca sa provoci niste probleme grave.

Controleaza-te. Incearca sa iti mentii calmul si aminteste-ti de faptul ca daca iti vei pierde si tu controlul, asta nu poate fi deloc bine pentru nici unul dintre voi. Stiu, acest lucru este extrem de greu de realizat, insa nu iti afecta singur starea de spririt. De asemenea, ar trebui sa stii ca asta este viata ta proprie si ca nici un prieten sau iubit nervos sau paranoic nu ar trebui sa se bage in ea si sa o strice.

Cauta motivul. Urmatorul pas dupa ce te-ai calmat ar fi sa cauti motivele pentru aceasta paranoie. Poate ca ai facut ceva rau si ti-ai insealt vreodata partenerul. Ai uitat deja de aceasta situatie, insa el sau ea isi aminteste si inca este putin afectat de aceste lucruri. Insa daca nu ai facut nimic rau pentru care partenerul tau sa aiba motive de indoiala, moticul poate fi, atunci, ceva din trecutul lui sau al ei.

Poate ca o tipa rea s-ajucat cu sentimentele lui si acum crede ca fiecare fata este la fel. Afla motivul pentru care sufera de paranoia si demonstreaza-i ca tu nu esti la fel. Oricum, acesta este primul si poate singurul lucru pe care l-ai putea face pentru el sau ea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *