CompetitieCompetitie

Cum poti sa provoci pe cineva daca consideri ca tu ai dreptate si el nu? Psihologii sustin ca totul se rezuma la tactica pe care o folosim.

Imi pare rau sa spun, insa ceea ce crezi tu este gresit. Tactica pe care o adopti nu are nicio logica. Trebuie doar sa asculti ceea ce zic cei din jur, si astfel vei fi mai impacat cu tine insuti. Indiferent ca discutam despre schimbarile climatice, Orientul Mijlociu sau viitoarele planuri de vacanta, aplicam o abordare in contradictie cu ceilalti, in ordine de a-i face pe ceilalti sa se razgandeasca. De asemenea, aceasta abordare poate conduce, cel mai adesea, ca cel cu care te afli in contradictie sa isi intareasca si mai tare ideile lor existente. Din fericire, cercetarile sugereaza ca poate exista o cale mai usoara- una care implica mai multa ascultare, si mai putina contradictie cu presupusul adversar.

De ce ne-am deranja sa facem un efort de a intelege cum stau lucrurile cu adevarat, cand putem trece peste acestea fara sa ne pese? Interesant este faptul ca putem ascunde de noi insine cat de superficiala poate fi intelegerea noastra.

Peste tot in lume, profesorii spun ca „nu am inteles niciodata cu adevarat un anumit lucru pana ce nu am inceput sa invat despre el” sau „nu conteaza cat de rau predau, important e sa invat ceva din acest lucru”.

Astfel, s-a dovedit ca oamenii care vin cu argumente pentru subiectul pe care il dezbat, raman ferm pe pozitii, in timp ce altii carora li se cer explicatii isi mai domolesc punctele de vedere. De exemplu, oamenii care au fost impotriva emisiilor de carbon in lume au avut tendinta de a isi mai „indrepta” parerile, deoarece au considerat ca nu sunt atat de pregatiti pentru a sustine politica acestei teme.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *