viata

Psihologul Carol Morgan a adresat odata doua intrebari elevilor sai: ce si-ar fi dorit sa ajunga inca din copilarie si daca si-au atins visul la varsta adulta. Pentru cei care au raspuns intr-un mod negativ la cea de-a doua intrebare, psiholoaga a oferit o serie de indicatii si le-a explicat ca viata trece pe langa ei. Daca si tu te afli in aceeasi situatie, atunci ar trebui sa citesti urmatoarele randuri.

Traiesti viata care nu iti place

Petreci prea mult timp facand lucruri care nu ar trebui sa le faci. Jocuri video, show-uri TV, navigare pe Internet, mancat excesiv, prea mult alcool si lista poate continua pana la nesfarsit. Opreste-te si uita-te atent la viata ta. Cum iti petreci majoritatea timpului? Il gestionezi asa cum trebuie si ai o viata mai buna? Daca nu, atunci este nevoie sa iti reevaluezi activitatile de rutina si sa incepi sa faci unele modificari.

Te plangi foarte mult- cunosti o multime de oameni care pur si simplu par a fi coplesiti de viata si niciodata nu inceteaza sa ti se planga. Esti si tu o astfel de persoana? Te plangi in legatura cu job-ul pe care il ai, de sef, salariu, vecini sau sot? Daca raspunzi cu da, inseamna ca nu faci nimic altceva decat sa promovezi o energie negativa. Ei bine, negativitatea nu schimba cu nimic lucrurile, ci te face sa stagnezi. Schimba-ti modul de a gandi si vorbeste despre cat de tare apreciezi viata si cat de mult ai vrea sa faci ceea ce iti place.

Nu iti faci planuri pentru viitor- In timp ce este grozav sa traiesti „pentru moment”, uneori este nevoie sa privesti in viitor pentru a vedea unde iti doresti sa ajungi. Daca nu ai un scop sau un plan, esti asemeni unei barci in deriva, care nu are nicio tinta precisa. Ei bine, trebuie sa iti faci un plan si sa te ghidezi pas cu pas in viitorul tau, pentru ca nimeni nu va face asta pentru tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *