The InterviewThe Interview

Cat dureaza pentru ca un film lansat in cinematografe sa ajunga pe DVD sau VOD? Sase luni? Patru luni? Un an? O zi? Raspunsul este: nu conteaza. Perioada dintre lansarea in cinematografe si lansarea in format DVD, de exemplu, e aleasa arbitrar de catre studioul de film. Motivul? Pentru a nu se supara cinematografele care vor sa stoarca bani cat mai multi, considerand ca asteptand tot mai mult pentru o lansare oficiala pe disc va face sa il vrei tot mai mult. Cercetarile, insa, arata nu numai ca nu e adevarat, ci exact opusul a ceea ce se intampla. Cu cat astepti mai mult pentru un DVD, cu atat mai mult cresc sansele sa il descarci ilegal. Cu cat filmul este in cinematografe mai mult, cu atat calitatea copiilor piratate va creste. Pe scurt, daca nu le oferi oamenilor ceea ce vor, il vor lua de altundeva.

In ciuda nenumaratelor studii care arata ca ar fi mai eficient din punct de vedere al costurilor ca studiorile sa puna mai putin accent pe promovarea in cinematografe, si mai mult pe promovarea pe DVD sau VOD si ca, in general, incasarile din vanzarea de discuri sunt mai profitabile decat incasarile de la box office, studiourile de film insista sa pastreze o pauza mare intre momentul lansarii in cinematografe si lansarea pe disc.

Lansarea recenta a filmului „The Interview” a demonstrat ca un film lansat digital poate sa incaseze destul de mult: a strans 15 milioane intr-un weekend, mai mult decat oricare alta lansare digitala, depasind 40 de milioane inainte sa fie disponibil pe Netflix, ceea ce inseamna ca a facut mai mult bani decat alte filme cu Seth Rogen care au fost lansate in cinematograf, ca „The Guilt Trip”, „50/50”, „Observe and Report”. Acest lucru arata ca un film poate fi lansat intr-un mod non-traditional si tot sa aiba succes.

„Hollywood-ul este condus de bunicul” este probabil cea mai buna explicatie pentru faptul ca pauza inca are loc. Iar bunicul uraste schimbarea. El intelege ca mergi la cinematograf ca sa vezi un film, insa nu intelege ca in 2015 majoritatea oamenilor folosesc laptopuri, smartphone-uri, tablete etc pentru a se uita la filme si seriale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *