A sti mai multe limbi straine reprezinta un beneficiu in dezvoltarea profesionala, mai ales ca cei mai multi angajatori cauta angajati care sa vorbeasca cel putin doua limbi straine. Exista mai multe beneficii pentru a cunoaste mai multe limbi straine, inafara de cel care tine de cariera. Astfel, cu ajutorul unei limbi straine te vei descurca mult mai usor in calatorii si vei reusi sa lasi si o impresie uimitoare despre tine in cazul in care ai sansa de a-ti folosi cunostintele.  Cunoasterea unei limbi straine inseamna un ajutor incredibil in extinderea profesionala si personala. Astfel, iti vei mari vocabularul pe masura ce avansezi in studiul unei limbi straine, iar creierul tau va fi stimulat pe tot parcursul procesului de invatare.

Acestea nu sunt singurele avantaje ale cunoasterii mai multor limbi straine. Oamenii de stiinta au descoperit ca limbile straine pe care le cunosti au un impact deosebit asupra functionarii creierului, facandu-l sa devina mai felxibil. Din aceasta cauza, semnele de imbatranire mintala apar mult mai tarziu in cazul celor care vorbesc mai multe limbi, iar bolile degenerative- cum ar fi Alzheimer- isi intarzie aparitia cu pana la cinci ani in cazul celor bilingvi.

Perspectiva diferita a lumii in alta limba

Astfel, cercetatorii au descoperit ca oamenii au tendinta de a gandi putin mai diferit atunci cand comunica in alta limba, diferita de cea materna. De asemenea, oamenii de stiinta au mai descoperit ca daca vorbitorul vorbeste in mai multe limbi in cadrul aceleasi conversatii, acesta isi va schimba perspectiva de gandire de fiecare data cand va schimba si vocabularul de comunicare.

Capacitatea de a vorbi in mai multe limbi straine are un impact destul de mare si pe plan emotional. Astfel, exprimarea de emotii depinde de limba in care se vorbeste, astfel ca cel care face o declaratie, de exemplu, va avea sentimente mai puternice intr-o limba straina decat in cea pe care o vorbeste in mod normal.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *