Cum alegi si cum intretii sifonul de scurgere

 

Sifonul de scurgere de la chiuveta din baie sau bucatarie se infunda adesea. Se va observa cum apa se scurge tot mai incet, ca semn al nevoii de a interveni. La aceasta situatie contribuie depunerile de grasime sau resturi alimentare, sapun, par sau alte mici obiecte si murdaria.

Sifonul poate si schimbat si este chiar indicat sa faci asta. Costurile nu sunt foarte mari, ci mai degraba deranjul este mai mare. Optiuni de sifoane regasesti la Shop Einstal la preturi rezonabile, iar comanda o poti face online, cu minimum de efort.

Cum intretii sifonul si scurgerea

Inainte de orice, preventia este cea care face diferenta. Asadar este de preferat sa nu arunci in chiuveta obiecte, reziduuri, ata dentara etc. Sunt totodata indicate si solutiile speciale ce pot ajuta la deblocarea sifoanelor si scurgerilor, folosite cu frecventa dorita, fara a exista sa spunem contraindicatii.

Sifonul flexibil, din plastic, va fi desigur usor de inlocuit, insa nu acelasi lucru se poate spune despre cele cromate spre exemplu. Asadar in prima faza, daca apare un blocaj, vor fi folosite metodele clasice, solutii sau echipamente care sa ajute, precum si desfacerea partiala a sifonului. In cazul unui blocaj pe coloana principala totusi apa din chiveta se scurge, destul de repede, dar refuleaza.

Cum alegi sifonul

Sifoanele din plastic sunt destul de populare, pentru ca au preturi accesibile. Sunt de asemenea foarte usor de instalat. In plus, calcarul nu se depune pe acestea, deci cu atat mai bine daca ne gandim pe termen lung. Totusi un dezavantaj pot avea si anume s-ar putea sa nu aiba stabilitatea optima. Atentie la imbinari, racorduri si cat de stabil este sistemul. Teava lunga, plasticata, poate fi ajustata, pastrata la lungimea sa maxima sau nu. Daca sunt cotituri, riscul este ca apa sa nu se scurga rapid si sa emane mirosuri.

Sifoanele din metale sunt un next level, mai pretentioase, dar deloc sofisticate. Acestea arata foarte bine, rezista foarte bine si desigur nu sunt inlocuite cu aceeasi frecventa cu care am putea vorbi despre cele din plastic. Pot fi din alama spre exemplu, iar astfel de oferte regasesti si la Shop Einstal. Acestea sunt adesea cromate, de ce nu, insa greu de mentinut ca aspect si stralucire. Spre exemplu nu orice produs de spalare poate fi folosit pe o astfel de suprafata, pentru a nu pata sau sterge culoarea, finisajul, luciul.

Ar fi bine ca sifonul sa aiba si clapeta antimiros. Acest lucru este de regula specificat in descrierea produsului. Daca exista un sistem de doua chiuvete in baie, pentru el si ea sau daca vorbim de bucatarii unde exista chiuvete duble atunci sifonul va fi unul ramificat.

Poate mai putin conteaza brandul produsului decat compatibilitatea acestuia.  Daca nu stii sigur ce se potriveste, ca dimensiune sau tip, poti cere consiliere de specialitate. Daca sifonul pe care urmeaza sa-l cumperi va inlocui unul uzat ai deja toate informatiile necesare de la vechiul echipament.

Descopera oferta de la Shop Einstal din cadrul paginii oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.