In mai, Comic Con din Denver a organizat o comisie organizata „Femeile in benzile desenate” pentru a discuta, ca sa vezi, femeile si benzile desenate (atat personaje, cat si creatori). Toata initiativa a fost una buna, cu exceptia unui mic detaliu. Daca ai fi privit prin sala, ar fi observat ceva interesant: nu era nicio femeie prezenta. Asta, pentru ca a fost o tema adaugata catre finalul organizarii si nu au putut „sa gaseasca pe nimeni” – o scuza pe care o femeie istoric al benzilor desenate a descris-o ca fiind o mare vrajeala. Dar, hei, macar conventia a organizat repede o comisie care chiar sa contina femei pentru a salva situatia, si, in plus, mai citeste cineva benzi desenate? Nu e ca si cand la Natiunile Unite s-a tinut o conferinta care sa includa doar barbati sau ceva de genul.
Urmatoarea chestie, insa, a fost exact asta. Ca sa citez un raport oficial al Natiunilor Unite: „Aceasta va fi o conferinta unica, deoarece va fi pentru prima data la Natiunile Unite cand vom invita doar lideri barbati pentru a discuta egalitatea intre sexe.”
Pentru a se evidentia ca fiind tarile care iubesc femeile cel mai mult, Islanda si Surinam au organizat o intreaga conferinta la Natiunile Unite care dorea sa discute starea femeilor in lumea moderna … la care sa participe doar barbati. In sensul ca, nu doar barbati care sa prezinte, dar si toata lumea din intalnire trebuia sa fie barbat. Ideea era sa faca barbatii sa fie mai activi in promovarea drepturilor femeilor, dupa cum e campania HeforShe a Emmei Waton. Fara, stiti voi, Watson. Sau oricine care sa semene cu ea.
Acest lucru a dus, evident, la o multime de reactii confuze, precum „Nu are sens”, „Transforma drepturile femeilor intr-un club al barbatilor” si „Ce-i un Surinam?” Povestea se termina cu bine, caci, intr-un final, femeile au primit acordul sa participe la intalniri.
premisa de legalitate pentru fiecare sex. este important sa fim egali in drepturi. inegalitatea ne face sa ne desconsideram.