chiropractician in Cluj

Tot mai frecvent se propune ca alternativa diverselor tratamente pentru afectiuni ca hernia de disc, spondiloza etc. O metoda ce promite a fi non-invaziva si nedureroasa – chiropractica. Nu sunt prea multi cei care s-au documentat in privinta ei sau care au beneficiat de un astfel de tratament.

Cu toate acestea, strategiile si tehnicile specifice nu reprezinta ceva nou – exista inca din perioada Egiptului antic, graitoare in acest sens fiind picturile diverse ce au fost descoperite in timp. Desigur, acum centrele de specialitate folosesc o chiropractica moderna. Pe parcurs acest domeniu alternativ a cunoscut o dezvoltare insemnata, avand in calcul si diversele cercetari stiintifice ce au vizat sanatatea.

Ce este chiropractica, de cine este aplicata si in ce cazuri este recomandata?

Vorbim despre o metoda de tratare a unei linii largi de simptome si boli, prin diverse tehnici de manipulare a zonelor afectate. Cel mai des este aplicata in cazul problemelor articulatiilor de la nivel de coloana vertebrala care au o influenta negativa asupra maduvei spinarii sau a nervilor spinali.

Chiropractica vine ca o metoda nechirurgicala de tratare a afectiunilor sistemului nervos sau a musculaturii. Atentia cade de cele mai multe ori pe manipularea adecvata a coloanei vertebrale, dar si a structurilor din jurul sau, utilizand atat mainile, cat si instrumente dedicate.

Pentru ca rolul coloanei vertebrale in corp este vital, ea fiind cea care il sustine si care face posibila miscarea, este foarte importanta mentinerea sa intr-o stare optima de sanatate. Cand nervii spinali sunt insa iritati, starea fiziologica devine anormala, iar asta se traduce prin functii perturbate ale sistemului nervos. Cele mai comune manifestari consta in simptome de amorteala, de durere, dar si putere musculara redusa.

Coloana poate fi lezata in zone diferite, incepand de la cea toracica si lombara si pana la cea sacrala, cervicala sau coccigiana. Un chiropractician in Cluj sau orice alt oras din tara va sti exact care sunt strategiile necesare a fi aplicate in fiecare situatie, dupa gravitatea situatiei.

Acesta stie de asemenea ca durerile de spate pot avea cauze multiple: adoptarea unei posturi necorespunzatoare, cazaturi, obezitate, sedentarism, munca de birou fara pauze, graviditatea in cazul femeilor, accidente de masina, degenerarea discurilor intervertebrale. Prin chiropractica se are in vedere tratarea acestora, respectiv ameliorarea simptomelor acolo unde este singura solutie. Printr-o manipulare corespunzatoare, este eliberata presiunea care apasa pe nervii spinali. De obicei este vorba despre metoda impulsului mecanic, ce presupune miscarea si mobilizarea articulatiei vertebrei in cauza.

Un chiropractor profesionist va recomanda pacientilor sai o serie de exercitii fizice pe care le pot efectua acasa, atat pentru a preveni reinstalarea afectiunilor, cat si pentru a ajuta la tratarea lor.

In nici un caz astfel de probleme ale coloanei nu trebuie lasate fara a fi tratate pentru ca rezultatele de mai tarziu pot fi cu efect ireparabil. Astfel, un consult profesional trebuie realizat, totodata fiind respectate si indicatiile specialistului. Daca te intereseaza sa afli mai multe despre chiropractica sau despre diversele strategii ce le presupune poti intra pe chiromedicahealthcenter.ro.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *