Podurile sunt constructii care dau o nota aparte oraselor mari si aglomerate, in functie de stilul arhitectural in care au fost realizate. Aici poti gasi cele mai frumoase poduri din lume, fiind apreciate atat de cei romantici dar si de cei care sunt pasionati de stiluri arhitecturale moderne.

Poduri celebre

London Bridge- Recunoaste! Nicio vizita in Londra nu poate fi completa daca nu ajungi sa faci si o fotografie cu podul de peste Tamisa. De asemenea, trebuie sa recunosti si faptul ca podul din Londra este cel mai popular simbol al Angliei, acesta fiind un simbol de mandrie pentru locuitorii britanici, din moment ce le aminteste de istoria Victoriana.

Podul Chengyang, Sanjiang, China- Construit de catre populatia Dong a Chinei, acest pod a fost construit numai din piatra si lemn. Podul reprezinta o dovada a „inteligentei” arhitecturale, astfel ca niciun cui nu a fost utilizat in constructia sa, fiind un simbol unic al arhitecturii chinezesti care merita sa fie vazut.

Pont du Gard- In timpurile vechi, acest pod a fost defapt un apeduct care transporta apa catre orasul roman Nemausus, fiind o dovada a abilitatilor nemaipomenite a arhitectilor din acele vremuri. Construit cu mai bine de 2000 de ani in urma, Pont du Gard se afla in sudul Frantei si are o lungime de 274 metri.

Podul Brooklyn are o istorie interesanta in spatele constructiei sale. Astfel, designerul sau- John Roebling a petrecut mai bine de 15 ani incercand sa convinga consiliul local sa il lase sa isi realizeze visul de a construi cel mai lung pod suspendat din lume. Din pacate, Roebling a murit inainte ca aceasta constructie sa inceapa, astfel ca fiul sau- Washington Roebling a fost cel care s-a ocupat de proiect pana cand a devenit bolanv. In cele din urma, constructia podului a fost supravegheata de sotia acestuia- Emily Washington.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *