tenismene atunci si acumtenismene atunci si acum

In urma succesului Simonei Halep in domeniul tenisului, romanii au devenit mult mai atrasi de acest joc. Desi tenismenii sunt mult mai cunoscuti, sa nu uitam ca sunt si o suita de tenismene care au facut istorie. Printre acestea, se afla Suzanne Lenglen, care a fost prima campioana internationala de tenis feminin, in anii 1920. Aceasta avea doar 20 de ani cand a castigat celebrul Roland Garros, iar mai tarziu avea sa castige trei medalii olimpice. Tot Lenglen a fost si cea care a fortat normele vremii, fiind prima tenismena care a purtat fusta deasupra genunghiului pe teren.

Billie Jean King este una din doar noua jucatoare care au castigat patru titluri de Grand Slam la simplu. Cea mai mare victorie a fost insa in fata sexismului, cand, in 1973, dupa ce Bobby Riggs a declarat ca nicio femeie nu il poate invinge pe terenul de tenis, King a castigat, dovedinu-i contrariul in fata a milioane de spectatori.

Martina Navratilova este considerata una dintre cele mai tenismene din istorie, fiind cea mai premiata jucatoare de tenis, atat la simplu, cat si la dublu. Aceasta s-a remarcat si pentru faptul ca nu a ascult niciodata faptul ca e lesbiana, chiar si in vremea cand acest lucru era controversat.

Martina Hingis este cea mai tanara jucatoare de tenis care a castigat turneul Australia Open, avand atunci 16 ani. Din pacate, in 2007 a fost suspendata din Federatia Franceza de Tenis dupa ce s-a descoperit ca era consumatoare de cocaina. Tot atunci isi anunta si retragerea din acest sport.

Surorile Serena si Venus au castigat amandoua cate un turneu mondial, detinand impreuna 12 titluri si doua medalii de aur la Jocurile Olimpice de vara. Acestea au inceput sa joace tenis de la o varsta foarte frageda, lucru care se vede in modul lor de a juca.

Ultima, dar nu cea din urma, Maria Sharapova care la doar 18 ani, in 2005, a devenit prima rusoaica care a reusit sa castige numarul unu mondial la tenis. Aceasta este si imaginea marcii Nike.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *