Apple iMac

Cel mai ieftin iMac de pana acum

Apple este o companie recunoscuta pentru produsele sale de calitate superioara. Chiar daca de cele mai multe ori ajungi sa platesti mai mult pe brand decat pe specificatiile tehnice ale sistemului ales, Apple continua sa aplice aceeasi strategie de marketing si aceleasi preturi piparate.

Recent insa, cei de la Apple au anuntat ca vor realiza un nou PC de tip all in one. Acesta va veni in completarea liniei actuale de PC-uri iMAC si va fi cu cateva sute de dolari mai iefin decat modelele iMac de pana acum. Daca va intrebati de ce va fi acesta mai ieftin decat celelalte modele de pana acum, raspunsul e simplu, performante mult mai scazute. Chiar si asa, un iMac pentru putin peste 1000 de dolari este o idee care suna destul de bine.

Ca tot vorbeam de performantele acestui nou iMac, acesta va veni insoti de un procesor din familia Core i5 de la Intel, care va rula in tandem cu 8 GB de memorie RAM DDR3. In privinta capacitatilor de stocare, PC-ul va veni cu un hard disk standard de 500 GB. Ai putea spune ca un i5 este un procesor suficient de puternic pentru acest pret, dar daca analizezi mai bine situatia vei vedea ca nu este chiar asa. Procesorul este unul care are doar doua nuclee si functioneaza la o frecventa de 1.4 GHz. Poti folosi modul Turbo Boost pentru a ajunge la o frecventa de 2.7 GHz.

Un element dezamagitor al acestui nou sistem Apple este acela ca ava avea o placa video integrata. Majoritatea sistemelor care se incadreaza in acest pret au de obicei o placa video separata. Intel HD 5000 nu este o placa video destul de potenta pentru a suporta ultimile titluri in materie de jocuri PC.

Pentru pretul de 1099 $ noul iMac acesta nu ofera performante de top dar te vei putea bucura de un sistem Apple.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *