Spun unii ca perioada de copilarie nu are egal. Mai ales acele generatii care au cunoscut din plin diferentele, care au fost partase la schimbarile din toate punctele de vedere copilaria anilor lor parca nu se mai regaseste. Iti amintesti de guma Turbo? De surprizele pe care le colectionam?

Iata un top al lucrurilor pe care sa le faci in numele nostalgiei de a fi copil:

  1. Serveste intr-un moment al zilei o prajitura. Daca acum sunt usor accesibile, chiar si cu comenzi online, pe vremea copilariei exista traditia de a merge la cofetarie. Incearca orice cofetarie Bucuresti sau din orice zona si nu fi surprins ca inca mai exista astfel de locuri. Cine nu a gustat o savarina parca nu a copilarie in adevaratul sens al cuvantului.
  2. Recreeaza-te cu un zmeu. Este si asta o indemanare pana la urma asa ca ai o provocare lansata. Ai insa nevoie si de un timp potrivit, cald pentru a te bucura de zi cu soare si vant pentru a lansa zmeul.
  3. Mergi la un picnic. Pentru ca nimic nu se compara cu ceea ce inseamna relaxarea din aerul liber, ai un motiv in plus pentru care iti vei dori sa faci acest lucru. De ce la picnic? Poate ca mai la moda este a merge la un gratar doar ca ideea de picnic cand nu afumi padurea, cand nu te complici cu foc si toate cele este mai placuta. Si cei mici pot fi implicati intr-o astfel de activitate.
  4. Ce faci intr-o zi ploioasa? Nu ai nevoie numai de idei pentru timpul petrecut afara, ci si cand vremea nu este tocmai cea mai prielnica pentru a te bucura de soare. Sunt o multime de jocuri care amintesc de anii copilariei, de la educativul Tomanap si pana la sotron, de la ascunsa la Flori, Fete sau Baieti.

Din nefericire sunt tot mai putini cei care isi aduc aminte de astfel de activitati si de asemenea tot mai putini cei care ii invata, la randul lor, pe proprii copii despre astfel de jocuri. Multi uita ce inseamna socializarea, interactiunea si se ascund efectiv in spatele unor ecrane ce numai aparent le ofera o activitate interesanta.

Ce-i drept si acum avem tot soiul de activitati ce pot fi educative, distractive in egala masura pentru toate categoriile de varsta. Cu toate acestea multe se triaza fie din cauza unui buget limitat, fie din lipsa de timp.

De admin

Un comentariu la „Ce-ti aduce aminte de copilarie – top lucruri pe care sa ti le amintesti ca atunci cand erai copil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *