Culori peretiCulori pereti

Ce culoare sa alegi pentru casa ta? Care sunt semnificatiile diferitelor culori si ce efect va avea o anumita nuanta in camera?

Exista multa culori si un milion de nuante ale acestora. Exista culori deschise, spalacite, sobre, vibrante etc. Astfel, inainte sa apelezi la vopsele si finisaje precum Stucco Veneziano, citeste mai departe pentru a te hotari care culori se potrivesc mai bine.

Culori si simboluri

Acestea sunt cele mai populare culori de vopsele utilizate pentru casa, referindu-ma si la ceea ce reprezinta ele, precum si la starea indusa de acestea.

  • Albul reprezinta curatenia, puritatea si neutralitatea. Aceasta este o culoare populara pentru pereti, insa trebuie armonizat cu alte nuante, precum rosu, albastru sau galben. Albumul merge foarte bine in bai si dormitoare, fiind o culoare senina, insa este destul de greu de intretinut, deoarece praful si petele se pot vedea foarte usor pe peretii albi.
  • Griul reprezinta eleganta, formalitate si balans. Aceasta nu este in sine o culoare, ci o nuanta de negru. Totusi, este o alegere foarte populara pentru interior, oferind o stare formala si neutra. Puteti adauga niste mobila colorata pentru balans.
  • Albastrul simbolizeaza armonia si pacea. Aceasta este cea mai buna dintre culorile reci pentru camera. Este o alegere populara pentru peretii dormitorului si se poate utiliza usor in combinatie cu alte nuante, precum alb, gri sau maro.
  • Galbenul ne aduce aminte de vara, razele soarelui, optimism si bucurie, fiind o culoare placuta pentru oricare camera. Totusi, este foarte important sa alegi nuanta potrivita. Este foarte potrivita pentru bucatarii si in camerele in care se sta cel mai bine.
  • Rosul reprezinta pasiunea, caldura si celebrarea. Utilizarea acestei culori ar trebui facuta cu grija, deoarece poate sa arate prea autoritara sau socanta. Rosul are un stil puternic, insa se poate combina cu mobila alba sau deschisa la culoare pentru a oferi balans in camera. Rozul este o nuanta populara de rosu, fiind foarte des folosita in camerele pentru fete.
  • Verdele este simbol al naturii, echilibrarii, sanatatii si al armoniei. Aceasta culoare se poate utiliza in bucatarie sau sufrageria. Se poate utiliza si pentru alte camere, dar intr-o nuanta mai deschisa. Este o culoare foarte placuta ochiului.
  • Maronul reprezinta natura si indrazneala, fiind o culoare potrivita pentru camerele barbatilor, oferindu-i un look puternic si masculin. Totusi, trebuie mereu sa echilibrezi maronul inchis cu mobila deschisa si viceversa.
  • Movul este un simbol al roialitatii, misterului si creativitatii. Aceasta culoare este destul de populara drept vopsea pentru camerele fetelor, insa, in ultima vreme, a devenit tot mai utilizata si pentru peretii bucatariilor, insotita de aparate casnice si alte produse pe culoare neagra. Nu se recomanda utilizarea acestei culori pentru dormitor sau sufragerie, dar, daca doresti neaparat, se poate folosi o nuante mai deschisa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *