StalkerStalker

Kevi Gary e un fel de „stalker” al scientologiei (exista o scientologie pentru orice, voi explica mai tarziu), in sensul ca daca ii pui la indoiala actiunile intr-un mod in care il face sa dea prost in ochii publicului, va folosi sistemul legal pentru a-ti face viata un calvar.

In primul rand iti va face viata un calvar singur. Asta s-a setat sa faca dupa ce o femeie, Harvette Williams, i-a oferit cartea ei de vizita de afaceri la o petrecere. Ideea lui initiala era sa o invite la o intalnire, atunci cand a sunat-o a doua zi, dar cand aceasta a avut tupeul sa il refuze, lucrurile au inceput sa fie ciudate. Gary a inceput sa treaca cu masina pe langa locul de munca al femeii, aproape zilnic. Aceasta  a observat ca acesta era intr-o masina diferita de fiecare data, ca un fel de Jay Leno.

A sunat-o si de o multime de ori pe zi, dupa cum precizeaza fiecare manual de stalker printat de la aparitia telefonului incoace. Pana acum, procedura standard.

Gary a inceput sa se diferentieze de psihopatul tipic cand l-a abordat pe un barbat din complexul de apartamente in care locuia Williams cu o oferta prea buna pentru a putea si refuzata: 500 de dolari in schimbul unei chei pentru locuinta ei.

De fapt, oferta aia era usor de refuzat. Sansele ca nu vei cheltui banii aia pe un avocat pentru a te apara cand cineva te va acuza de complicitate la crima sunt astronomic de mici si asta e doar unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa faci asta. Sa nu ai pe constiinta faptul ca esti un om facut mai mult din gunoi ar trebui sa fie altul.

Din fericire, deviatia asta severa de la intretinerea tipica a apartamentelor nu s-a terminat in crima. Mai nefericit e faptul ca s-a terminat cu Williams realizand ca nu doar a fost Gary in apartamentul ei, dar si ca acesta ii linsese oglinda de la baie.

Gary a fost in cele din urma arestat. A ajuns in inchisoare pentru infractiune si, intr-o lume perfecta, acesta ar fi sfarsitul povestii. Nici pe departe.

Dupa ce a fost eliberat, Gary a dat-o in judecata pe Harvette Williams pentru 100 de milioane de dolari, dar si pe o companie de productie care i-a prezentat povestea la televizor, sustinand ca ambii i-au terfelit numele prin noroi cu declaratiile lor … fara baza. Nu conteaza ca aceasta era o infractiune pentru care isi recunoscuse deja fapta pentru ca avea o explicatie perfecta pentru asta:

„Daca te uiti vreodata la filmul Roots, R-O-O-T-S de Alex Haley, in acelasi fel in care Kunta Kinte si-a declarat inocenta, in acelasi fel mi-o declar si eu. L-au fortat pe Kunta Kinte sa spuna Toby. M-au fortat si pe mine sa spun Toby pentru pledoarie.”

E destul de clar ca acestea sunt cuvintele unui om care s-a aparat singur, fara avocat. Acest lucru mai adauga un nivel de prostie intregii povesti. Intr-adevar, cazul a fost dismis – tehnic, vorbind, caci Gary a intentat recurs la Curtea Suprema din Michigan. S-a tarait prin procese timp de zece ani, depasind cu mult perioada de timp pe care a petrecut-o hartuind-o pe Williams prin mijloace mai traditionale.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *