Sucuri naturaleSucuri naturale

Repede, numeste cea mai sanatoasa bautura pe care o poti gasi la cel mai apropiat magazin de langa tine. Probabil ai spus „suc de portocale”, nu? Asta trebuie sa bei cand ti-e rau. Trebuie sa fie un fel de medicament sau ceva. Iar etichetele vorbesc mereu despre beneficiile lor – „100% natural”, „fara concentranti” si „fara zahar”.

Si de ce sa nu crezi? Cand vine vorba de facut de lucruri, sucul de portocale nu e parizer. Iei portocalele, le storci, pui rezultatul intr-un vas, cu sau fara pulpa. Sfarsit de poveste, inceput de delicii.

Dar daca v-as spune ca „portocalele proaspat stoarse” pot sa aiba pana la un an vechime si au trecut prin lucruri care l-ar face si pe Re-Animator sa vomite?

Te-ai intrebat vreodata de ce fiecare suc de portocale natural, sanatos 100% fara concentranti reuseste sa aiba mereu acelasi gust, fara sa depinda de firma, in ciuda faptului ca nu contine aditivi si conservanti?

Procesul incepe, intr-adevar, cu portocalele care sunt stoarse, dar acesta este primul si ultimul pas normal din proces. Sucul este apoi imediat sigilat in rezervoare uriase si tot oxigenul este eliminat. Acest lucru ii permite lichidului sa nu se strice timp de aproape un an. Asa se poate distribui pe tot parcursul anului, chiar si cand nu e sezonul portocalelor.

Exista doar un dezavantaj in cazul acestui proces (din punctul de vedere al producatorului, cel putin) – elimina tot gustul din lichid. Deci, acum raman cu vase pline de suc de fructe foarte vintage care are gust de hartie si nimic mai m ult. Ce poate sa faca o biata companie gigant producatoare de bauturi? Pai, adauga aroma in acea substanta, adica un mix de chimicale care este produs de aceeasi companie care produce mixurile pentru CK One si alte parfumuri. Apoi imbuteliaza apa-hartie cu aroma de portocale si ti-o vand.

Si, din cauza unei omisiuni in reglementari, producatorii adesea nici nu se mai obosesc sa mentioneze acest lucru in ingrediente.

De admin

Un comentariu la „Cat de natural este sucul de portocale cumparat?”
  1. Vorba vine „natural” poate ca intr-adevar unele au mai putine chimicale introduse, dar nu ai cum sa faci un suc natural sa reziste luni de zile fara conservanti …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *