Unul dintre factorii ce influenteaza direct somnul este lenjeria de pat. Vorbind de lenjerie in general ne referim atat la lenjeria propriu-zisa, cat si la perne si pilota. Un somn linistit are drept consecinta o sanatate mai buna a organismului, dar si o stare de spirit pozitiva pe parcursul intregii zile.

Asadar, ar trebui sa acordam o importanta deosebita articolelor mai sus mentionate. Acestea trebuie schimbate la o perioada de timp pentru a evita diverse alergii ce pot aparea.

 

Cat de des ar trebui sa schimbam lenjeria de pat?

O lenjerie de pat curata ne da acea senzatie de relaxare de care avem nevoie dupa o zi obositoare. Este bine stiut faptul ca dupa o perioada de timp dispare acea prospetime pe care ne-o dorim cu totii.

Se spune ca daca nu schimbam lenjeria in mod regulat este ca si cand am trai inconjurati de microbi microscopici care dorm o data cu noi in pat. Neschimband lenjeria la o perioada de timp, riscam sa ne imbolnavim din cauza bacteriilor si acarienilor proveniti din firimituri, praf, urme de transpiratie, saliva, piele moarta, produse cosmetice si uleiuri.

Specialistii recomanda sa schimbam lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana. In momentul in care tesatura se deterioreaza din cauza spalarilor repetate, aceasta ar trebui schimbata de tot si inlocuita cu una noua.

 

Cand este momentul sa schimbam perna si pilota?

Bacteriile si acarienii, dupa ce trec prin lenjeria de pat, ajung direct in perna si in pilota. De aceea, specialistii recomanda ca cel putin de doua – trei ori pe saptamana sa fie scuturate si scoase la aerisit atat perna, cat si pilota.

De asemenea, este recomandat ca acestea sa fie duse la o curatatorie speciala cel putin o data pe an pentru a se putea actiona in profunzime asupra bacteriilor si acarienilor acumulati in acestea. Dupa doi ani, indicat ar fi sa schimbam atat perna, cat si pilota, deoarece uzura deja va fi vizibila.

 

Coneltex ne ofera lenjerie de calitate, rezistenta in timp

Avand o experienta de 27 de ani in productia de confectii textile pentru casa si hoteluri, CONELTEX este magazinul online de care avem nevoie atunci cand vine vorba de lenjerii de pat, perne si pilote. Folosind materiale de inalta calitate, produsele oferite de magazinul amintit ofera garantia rezistentei in timp. Putem alege dintr-o gama variata de textile atunci cand decidem sa facem schimbari pentru dormitorul si implicit pentru starea noastra de spirit.

Detalii in legatura cu produsele din oferta Coneltex putem afla accesand site-ul oficial al magazinului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *