grup de oamenigrup de oameni

Cu totii ne exersam zambetul in oglinda pentru a arata cat mai prezentabili si prietenosi. Zambim in poze, zambim cand intalnim pe cineva, dar se pare ca nu e intotdeauna optiunea potrivita daca sunteti barbati, conform cercetatorilor.

Intr-un studiu care a dorit examinarea expresiilor faciale si gradul lor de actracvitiate, participantii au privit o serie de fotografii ale sexului opus care prezentau o serie de emotii: neutru, fericire, mandrie si rusine.

Barbatii, se pare, au fost mai atrasi de femeile care zambeau, in timp ce femeile au fost atrase de barbatii care exprimau mandrie si chiar de cei tristi. Reactia cea mai nedorita de femei a fost cea a barbatilor care zambeau, ceea ce inseamna ca pana si pozele cu barbati avand o expresie neutra au fost mai atractive.

Puteam sa ne dam si noi seama de asta, judecand dupa fiecare poster de la Hollywood. Dar de ce?

Cercetatorii sugereaza ca acest lucru s-ar putea intampla din cauza asocierii din subconstient a zambetului ca fiind o trasatura feminina. Insa asta nu exprima de ce „rusinea” a fost mai populara decat „mandria” intre alegerile femeilor.

Potrivit prof. Jessica Tracy, co-autor al studiului, rusinea „a fost asociata cu o constientizare ale normelor sociale si a comportamentului impaciuitor, ceea ce provoaca increderea in altii.” De asemenea, cercetatorii cred ca atat barbatii, cat si femeile au fost atrasi de persoana trista, care ar fi putut avea nevoie de ajutor, pentru ca ar fi trezit empatia din ei,

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *