De curand, mai exact din vara anului trecut, am descoperit romanele politiste ale autoarei Agatha Christie, o adevarata investigatoare a cazurilor de crima si mister din toata Europa, in special din Marea Britanie. Personajul principal al romanelor acestei autoare atat de indragite este Hercule Poirot, un detectiv particular cu origini franceze, dar si Miss Marple, personaj feminin inspirat de bunica autoarei.

Crima din Orient Express

Chiar daca prima carte politista de-a celebrei autoare pe care am citit-o a fost „Ucigasul ABC”, la care voi reveni cat de curand, romanul despre care voi vorbi acum este „Crima din Orient Express”. In aceasta scriere este vorba despre o crima petrecuta intr-un tren de mare viteza. Chiar dupa miezul noptii, o furtuna de zapada opreste trenul pe loc, pasagerii fiind nevoiti sa ramana pentru o seara in acelasi loc.

Elegantul tren era surprinzator de plin pentru acea perioada din an, dar pana dimineata din toata lista de pasageri care existau in el, unul n-a mai prins lumina zilei. Un american zace injunghiat de douazeci de ori pe podeaua compartimentului sau, usa fiind blocata din interior. Ciudata situatie pe care doar celebrul Hercule Poirot, care din noroc se afla si el in acel tren, o poate rezolva.

Pericol la End House

In timpul vacantei, pe cand se afla in Cornwall, detectivul Poirot cade, isi scranteste glezna si ajunge sa o cunoasca pe frumoasa Nick, o ghinionista careia i se intampla numeroase accidente din care spre surprinderea tuturor scapa cu viata. Hercule Poirot ajunge sa suspecteze ceva, atunci cand o serie de conexiuni stranii se leaga intre rudele tinerei mostenitoare. Ca intotdeauna, detectivul va investiga, va gasi suspecti, apoi prin eliminare si printr-o cursa bine pusa la punct descopera adevaratul sau adevarata vinovata.

Vom continua de la aceste carti si la altele la fel de deosebite si misterioase intr-o postare urmatoare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *