Dupa ce am aflat cate ceva despre scriitoarea de romane politiste Agatha Christie si despre creatiile ei, am inceput a enumera si rezuma cateva dintre romanele ei pe care le-am citit. Aici vom continua prin a face acelasi lucru, dar in primul rand vom face o mica recenzie primei carti din seria de romane politiste a autoarei, pe care am citit-o eu.

Ucigasul ABC

Povestea are un scenariu foarte original si unic. Avem parte de un criminal in serie si de victimele sale care sunt ucise in ordine alfabetica. Acesta incepe printr-o crima a carei victima are un nume ce incepe cu litera A si a carei oras natal incepe tot cu litera A, apoi continua printr-o crima a carei victima are initiala numelui B si orasul in care locuieste la fel.

Si de la aceste doua crime, porneste o adevarata urmarire in serie si ucidere a mai multor persoane ale caror nume continua ordinea alfabetica. Inca un lucru suspect, dar care poate deveni un indiciu este faptul ca la fiecare loc al fiecarei crime in parte se gaseste cate un ghid de tren ABC, deschis exact la pagina unde a fost localizata crima.

Cel mai ciudat fapt este ca victimele nu au nicio legatura intre ele, nu au nimic in comun, ceea ce il pune chiar si pe marele Hercule Poirot in dificultate, in acelasi timp acesta primind chiar cu o zi sau doua inainte de savarsirea unei crime un bilet cu un indiciu foarte greu de depistat.

Zece negri mititei

Acest roman este poate unul dintre cele mai cunoscute thrillere ale autoarei Agatha Christie. Zece straini, care in prima instanta nu par sa aiba nimic in comun, sunt invitati la o vila, pe o insula pustie, fiecare in diferite posturi si sub diferite pretexte.

La cina, cand muzica ambientala incepe sa se faca auzita, o voce a unei gazde nevazute invinueste pe fiecare dintre aceste zece persoane de cate ceva. Dupa aceasta intamplare ciudata, in fiecare zi dupa auditia acestei voci, rand pe rand cate una dintre aceste persoane moare iar misterul si suspansul devine fara margini.

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *