„Sanatatea ta se afla pe maini bune”- acest lucru isi doresc majoritatea medicilor, a asistentelor sau a chirugilor, sa il credem. La urma urmei, aceste persoane au petrecut destul de mult timp si au invatat multi ani pentru a ajunge sa profeseze in domeniul lor. Deci, nu ar exista niciun motiv ca sa te indoiesti de acest lucru, nu?

Ei bine, adevarul este ca, acesti medici experti in care ne incredintam viata, fac unele greseli atat de prostesti incat sunt considerate a fi greseli medicale de catre Departamentul de Sanatate.

Greselile medicilor

Efectuarea unui diagnostic gresit. Aceasta greseala este mai frecventa decat ai fi crezut vreodata, Aproape 10-20% din diagnosticele facute de doctori sunt gresite iar acest lucru ar putea conduce la rezultate dezastruoase. Din aceasta cauza, medicii ar putea fi acuzati de malpraxis medical si pot fi acuzati de neglijenta fata de pacient.

Ofera medicamente gresite. Numai in Statele Unite, aproape un milion de pacienti experimenteaza complicatii din cauza administrarii gresite a medicamentelor sau a dozajului incorect al acestora. Avand in vedere ca medicii lucreaza cu medicamente periculoase in cea mai mare parte a timpului lor, chiar si o doza foarte mica dintr-un astfel de medicament ar putea sa aiba consecinte fatale asupra unui pacient.

Instrumente medicale nesterilizate. Interventia chirurgicala este destul de infricosatoare si pe cont propriu, asa ca intrumentele murdare ar putea insemna ceva ingrozitor in acest sens. Din aceasta cauza pot sa apara o serie de complicatii, cum ar fi infectiile fatale sau alte boli- ambele situatii pot conduce la complicatii extrem de grave si chiar deces. Cu toate acestea, cea mai urata parte consta in faptul ca spitalele nu sunt obligate sa raporteze incidentele de utilizare a acestor instrumente medicale murdare.

Indepartarea altor organe si nu a celor bolnave. Potrivit Departamentului de Sanatate, eliminarea accidentala a unui organ gresit reprezinta un eveniment care ar trebui sa nu se mai intample. Insa, doctorii si spitalele au tendinta de a acoperi astfel de cazuri pentru a nu se „infunda” si mai tare intr-o serie de procese. Daca ai auzit vreodata povesti in care medicii au amputat piciorul gresit, ai face bine sa crezi; aceste cazuri chiar exista, chiar daca sunt foarte rare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *