Chiar si cea mai stilata femeie va recunoaste ca pantofii cu toc sunt o corvoada, provocand febra musculara, bataturi si pot distruge nervii din zona. Dar parca se merita, cand luam in considerare beneficiile exterioare, facand piciorul sa para mai lung sau scotand sezutul in evidenta. Insa pantofii cu toc nu au fost inventati pentru femei. Nu numai ca erau purtati doar de catre barbati, insa erau purtati de cei mai barbati dintre barbati: soldatii.

Totul a inceput in Persia, unde razboinicilor calareti li s-a parut dificil sa-si mentina postura in timp ce trageau cu sageti, asa ca au creat papuci cu o crestatura care sa se prinda de la scara de la sa, permitandu-le sa-si mentina balansul.

Cand Persia a interprins prima misiune diplomatica in Vestul Europei in secolul al XVI-lea, nobilii au fost incantati de aceste inovatii. Si-au adus aportul marind inaltimea tocului pentru a reprezenta superioritatea lor in fata omului de rand. Femeile au inceput sa poarte tocuri abia cand a fost la moda imbracamintea androgina; asa e, femeile au inceput sa poarte tocuri pentru a parea mai masculine.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *