Euro 2016Euro 2016

Ca urmare a faptului ca se apropie tot mai mult Campionatul European de Fotbal, m-am decis sa vorbesc in aceasta postare despre Euro 2016. Campionatul European de Fotbal este un turneu care are loc o data la patru ani, fiind disputat intre echipele nationale de fotbal masculin ale statelor membre UEFA. Dreptul de a organiza Campionatul European de Fotbal se acorda altei tari la fiecare editie, fiind aleasa de EUFA dupa o competitie intre mai multe tari. Fiecare echipa din grupa joaca cu fiecare, jucand in total trei meciuri de echipa. Primele doua din grupa se califica pentru a ajunge in sferturile de finala, iar invinsul fiecarui meci iese din turneu.

Cel mai bun rezultat pe care l-a obtinut Romania a fost calificarea in sferturi in anul 2000. Am mai reusit sa participat la cateva campionate, precum Euro 1984, 1996 si 2008. Vecina noastra de peste Prut, nu a reusit niciodata sa se califice la campionatul european, cea mai buna clasare fiind obtinuta in grupele de calificare ale turneului Euro 2004, cand a ocupat locul 4.

Camptionatul European de Fotbal 2016, cunoscut si drept Euro 2016, este cea de-a 15-a editie a Campionatului European de fotbal masculin, ce urmeaza sa fie organizata de UEFA, urmand sa fie jucata in Franta intre 10 iunie si 10 iulie 2016.

Pana in prezent, incepand cu anul 1996, Campionatul European s-a disputat intre 16 echipe; anul viitor, in competitie vor aparea 24 de echipe. In acest format nou, echipele urmeaza sa fie impartite in cate sase grupe cu cate patru echipe, urmand fazele eliminatorii. Fiind tara gazda, Franta s-a calificat automat in cadrul turneului final, in timp ce celelalte 53 de echipe care au ramas trebuie sa treaca de preliminarii, care se desfasoara intre septembrie 2014 si noiembrie 2015, pentru a reusi sa ocupe cele 23 de locuri ramase libere. Intre aceste 53 de tari se afla campioana en-titre, Spania, si Gibraltarul, care isi prezinta debutul in cadrul campionatului in acest sezon.

Disputa pentru cine va organiza acest turneu s-a dat intre Franta, Italia si Turcia, castigand prima, fiind aleasa pe 28 mai 2010. Meciurile vor avea loc pe zece stadioane din noua orase: Paris, Bordeux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nisa, Saint-Etienne si Toulouse. Aceasta este a treia oara cand Franta organizeaza evenimentul, dupa cel inaugural din 1960, si cel din anul 1984. Pana acum, Franta a castigat acest turneu de doua ori: in 1984 si in 2000.

Castigatorii au dreptul sa participe la Cupa Confederatiilor FIFA 2017, care urmeaza sa fie gazduita de Rusia. Daca va castiga Rusia sau Germania, finalista se va califica si ea, ca urmare a faptului ca Germania a castigat Camptionatul Mondial de Fotbal din 2014, iar Rusia este calificata ca gazda.

Sponsorii globali oficiali sunt: Carlsberg, Coca-Cola, Continental, Hyundai-Kia, McDonald’s si SOCAR.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *