obama band cafeaobama band cafea

Ca majoritatea oamenilor beau cafea, nu mai surprinde pe nimeni, nu-i asa? Insa, potrivit studiilor recente, romanii si-au facut un obicei prost din a bea cafea pe stomacul gol. Desi aceasta este foarte buna pentru organism, atunci cand e consumata in cantitatile potrivite, deoarece are foarte multi antioxidanti care ajuta digestia si la eliminarea kilogramelor in plus, scade riscul afectiunilor cardiovasculare si previne diabetul de tip II, boala Parkinson, cancerul la colon, ciroza hepatica si pietrele la rinichi, consumul ei pe stomacul gol are efecte nocive.

Daca o consumati pe stomacul gol aceasta va poate duce la gastrita, aceasta boala gaurind peretii stomacului. Acest lucru are loc pentru ca in compozitia cafelei sunt substante care stimuleaza secretiile de acid din tractul digestiv si stomac – neavand ce anume sa descompuna, daca nu mancam, acesta va actiona asupra organelor si tesuturilor.

Daca veti consuma alimente dupa bautul cafelei va veti trezi ca digestia acesotra este ingreunata, mai ales daca sunt proteice. Daca proteinele din alimente nu sunt digerate si apoi descompuse corespunzator de catre sistemul digestiv, pot sa apara probleme si mai grave, ca inflamarea si iritarea mucoasei stomacale si, chiar mai rau, cancerul.

Bautul cafelei pe stomacul gol mai duce si la cresterea in corp a productiei de cortizol (acesta este hormonul care se ocupa de controlarea intregului bioritm si a felului in care functioneaza pe tot parcursul zilei). Acest surplus de cortizol poate duce la tulburari de somn si de digestie, precum si la o asimilare mai mare a substantelor nocive din produsele alimentare; in unele cazuri, acest lucru poate duce la obezitate.

Concluzia este ca daca vreti sa beneficiati de toate lucruri minunate pe care ni le poate oferi cafeaua, nu trebuie decat sa luati micul dejun inainte de consumarea ei si totul va fi bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *