paco-rabanne

Parfumurile si apele de toaleta au fost intotdeauna speciale pentru femei, mai ales pentru ca femeile sunt subtile si prefera arome care sa persiste mai mult timp in aer, chiar si dupa ce au parasit locul.

Parfumuri de calitate

Multe branduri celebre au lansat parfumuri cu o rezistenta de pana la 72 de ore pe haine si pana la 24 de ore pe piele, incat femeile au luat un avant in a-si achizitiona parfumuri de calitate, pentru a face si o economie pe termen lung.

In materie de cadouri, Paco Rabanne face minuni, tocmai pentru ca inventeaza noi arome pe placul femeilor. Un parfum Paco Rabanne de calitate este recunoscut de oricine, desi efectele sunt cu siguranta placute. Fiecare parfum, fie el natural sau sintetic, emite molecule care intra in porii nazali si in cele din urma ajung in epiteliul olfactiv.

Aceasta parte a creierului detine o mare parte de neuroni care sunt mesagerii unori pesaje catre creier, care permit persoanelor sa recunoasca unele mirosuri, unele arome si unele senzatii. Capacitatea de a mirosi imediat un parfum de calitate creeaza in oameni un sentiment de viata mai fericita, decat cei care nu pot mirosi un parfum. De altfel, mirosurile declanseaza emotii si afecteaza starea de spirit.

Parfumuri ca aromaterapie

Fie ca sunt primite in dar, fie ca sunt cumparate pentru propriul uz, parfumurile sunt un fel de aromaterapie, pentru ca emana o stare pura de emotie, de pozitivism si de incantare.

Ingredientele folosite in parfumuri pot sa imbunatateasca concentrarea si sa sporeasca starea de spirit. Exista o serie lunga de parfumuri care pot declansa acest efect de stimulare, iar cele de la Paco Rabanne cu siguranta au acest efect. Parfumurile care contin ingrediente precum ghimbir, lemn de santan si trandafir sunt revendicate de aromoterapeuti ca avand un efect de stimulare asupra neuronilor din creier.

Parfumul, calauza de culoare

Un alt beneficiu castigat prin utilizarea unui parfum este starea de relax a spiritului. Anumite mirosuri au un efect calmant asupra creierului, si implicit uleiurile de parfum au acest efect pe timp indelungat. Alte arome actioneaza ca o forma de sedativ, incat sa creeze un somn odihnitor, care ajuta la reducerea anxietatii si a starii de tensiune, care la randul sau, creeaza o multime de beneficii pentru sanatate. Cele mai renumite arome, care au acest efect sunt lavanda si bergamota, care s-au folosit in acest scop de sute de ani si de milioane de oameni din intreaga lume.

Multi pshihologi sustin ca parfumurile afecteaza reactiile oamenilor la ceea ce se intampla in jurul lor si implicit pot modifica unele evenimente din viata cuiva. De altfel, gustul pe care ni-l cream pentru anumite mirosuri raman in minte mai mult sau mai putin, incat sa avem senzatia de schimbare. Acest lucru inseamna, ca, parfumurile, pentru un motiv anume, declanseaza nostalgie sau ne fac sa ne simtim altfel decat optimisti.

De altfel, cercetatorii au sustinut ca parfumurile au un efect asupra memoriei si ne ajuta sa ne amintim mai bine anumite episoade din viata noastra, de mici copii si pana cand suntem adulti. Mirosurile, aromele si parfumurile ne calauzesc o viata plina de culoare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *