Cautam ca prin ceea ce consumam zi de zi sa aducem beneficii organismului – cel putin in mai mare masura decat ii daunam acestuia. Ne-am obisnuit sa fim mai neglijenti vis a vis de alimentatie, iar consecintele se resimt neindoielnic asupra corpului uman – unele imediat, altele in timp.
Unii incep sa constientizeze importanta unei alimentatii sanatoase numai dupa ce dezvolta tot felul de afectiuni, iar altii sunt receptivi la acele produse care sunt considerate benefice pentru corp.
Inlocuirea treptata sau chiar imediata a produselor alimentare cu risc asupra sanatatii cu altele bio, respectiv cu proprietati nutritive dovedite este cu siguranta un bun punct de plecare. Aparent par pasi marunti, prea putin insemnati. In timp, se dovedesc insa un real ajutor in sustinerea functiilor corpului, dar si in combaterea unor afectiuni nedorite.
Uleiul de rapita si beneficiile sale
Cu beneficii numeroase pentru organism este uleiul de rapita. Acesta se utilizeaza tot mai frecvent in prepararea mancarurilor, fiind o solutie eficienta in reducerea tesutului adipos de pe abdomen. Potrivit specialistilor, sunt suficiente 2 lingurile ingerate zilnic pentru a acoperi necesarul de Omega 3. Constituie totodata un ajutor insemnat in reducerea riscului de diabet si supraponderalitate.
In compozitia acestuia se gaseste si Omega 6 – substanta ce echilibreaza nivelul zaharului in sange. Este avantajos pentru cei care doresc sa reduca din pofta de mancare. Il poti introduce in consum pentru beneficile insemnate pe care ti le ofera prin continutul de grasimi monosaturate, acizi grasi, acid linoleic si oleic.
Cu siguranta ai tot auzit despre cat sunt de benefice substantele mentionate pentru organism. Poate ca intocmai astfel de efecte reprezinta pentru tine motivatia de a introduce in alimentatie consumul de ulei de rapita presat la rece.
Reprezinta un ajutor de nadejde in ameliorarea si prevenirea unei multitudini de afectiuni si probleme de sanatate. Te ajuta sa scazi hipertensiunea, precum si nivelul de colesterol rau din sange. Este totodata un aliat impotriva formarii de cheaguri pe artere, ceea ce inseamna ca scade considerabil din riscurile de aparitie a bolilor cardiovasculare.
In conditiile in care stii ca esti predispus la parodontoza, o poti preveni tot cu ajutorul acestui ulei. Mai mult decat atat, beneficiile se raspandesc si in ceea ce priveste tratarea de arsuri usoare, de furunculi, abcese, ulcere varicoase. Este considerat folositor si in protejarea pielii de radicali liberi, fiind un excelent antioxidant.
Desigur ca beneficiile uleiului de rapita se observa nu doar intern, ci si extern. Daca doresti sa redai pielii aspectul tonifiat, dar totodata sa energizezi organismul, poti adauga in baile de seara putin ulei de rapita presat la rece.
Am tot facut referire la uleiul obtinut prin procesul de presare la rece si a fost cu motiv. Este ideal sa optezi pentru uleiuri care in general se obtin astfel. Conteaza enorm sa nu fie modificate genetic semintele, sa provina din culturi bio sau cu rapita naturala.
Fii asadar foarte atent la produse si la valorile nutritionale inscrise pe ambalajul acestora. Iti poti da seama daca este sau nu un ulei de calitate. La o simpla cautare asupra acestui produs, vei vedea ca beneficiile pe care le are asupra corpului sunt cu mult mai multe. De preferat este sa nu te privezi de acestea, ci sa acorzi organismului tau sansa de a se simti mai bine, de a fi mai sanatos, mai plin de viata. Desi poate initial nu pare prea atractiva ideea de a-l introduce in alimentatie, poate din confort sau din alte motive, ulterior vei deveni dependent de acest elixir nutritional cu proprietati excelente.
Daca doresti sa incepi deja sa adopti un stil de viata mai sanatos, poti sa comanzi ulei de rapita presat la rece, dar si alte sortimente de uleiuri obtinute prin supunerea semintelor la acelasi proces, de pe uleielixir.ro.