Cine spune ca fumatul este daunator… bine, inafara de Organizatia Mondiala de Sanatate, Food and Drug Administration, Centrul pentru Control si Prevenirea Bolilor, medicul de familie sau parintii? Exista sanse ca fumatorii sa fie suficient de norocosi incat sa pacaleasca cancerul, bolile de inima si altele, acestia fiind protejati intr-un mod unic- din motive inca neexplicate de stiinta. Hai sa spunem ca fumatul are o serie de beneficii si putem sa-l vedem ca un revers al plamanilor negri. Cu toate ca fumatul pe termen lung este un bilet catre moarte prematura, iata cateva beneficii posibile ale fumatului. Respira adanc!

Avantajele fumatului

Fumatul determina o scadere a riscurilor care pot sa apara in timpul interventiei chirugicale la genunchi. In timp ce fumatorii falimenteaza din cauza ca arunca banii pe tigari, acestia ar putea sa economiseasca bani prin evitarea interventiilor chirugicale la genunchi. Un nou studiu a demonstrat ca barbatii care fumeaza au un risc mai mic de a suferi interventii chirugicale de inlocuire a ligamentelor de la genunchi. Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Adelaide din Australia a descoperit ca operatia la genunchi este mai comuna in randul celor care fac jogging si in cazul persoanelor obeze. Fumatorii rareori fac jogging si sunt si mai putin susceptibili de a deveni supraponderali sau obezi.

Scade riscul de Parkinson. Numeroase studii au identificat relatia ciudata dintre fumat si boala Parkinson. Fumatorii pe termen lung sunt, intr-un fel, sunt protejati impotriva Parkinson-ului, si nu neaparat pentru ca fumatorii mor prematur. Cel mai recent studiu a demonstrat ca, cu cat se fumeaza un numar mai mare de tigari, cu atat apare un efect de protectie mai puternic. Oamenii de stiinta de la Harvard sunt printre primii care au oferit dovezi convingatoare ca fumatorii sunt mai putin susceptibili de a dezvolta Parkinson. De asemenea, un alt studiu a demonstrat ca efectul protector dispare odata ce acestia renunta la fumat. Bineinteles, cercetatorii inca nu isi pot explica exact cum se petrece acest lucru.

De admin

Un comentariu la „Beneficiile fumatului?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *