Bataie la fund

Bataile scad IQ-ul

Din oarecare motiv pe care doar stramosii nostri l-au inteles, la un moment dat s-a decis in unanimitate ca este in regula sa lovesti un copil atunci cand nu este cuminte, atata timp cat loviturile erau aplicate pe fundul lui sau al ei. Si, desi unii dintre voi vor insista ca sutele de palme la fund v-au transformat in niste adulti responsabili, care sunteti astazi, oamenii de stiinta mai spun si ca s-ar putea sa ne fi scazut IQ-ul din aceasta cauza.

Potrivit cercetarilor de la Universitatea din New Hampshire, IQ-ul copiilor care nu au fost loviti peste fund era cu, in medie, cinci puncte mai ridicat decat cel al celor care au fost loviti … chiar la patru ani dupa ce bataia fusese aplicata. De fapt, cu cat un copil a fost lovit mai des, cu atat mai mic a fost IQ-ul lui. S-a mai descoperit ca natiunile in care bataita la fund inca era ceva acceptabil social aveau IQ-uri mai mici decat cele in care critica acest lucru – atunci, nu ma mai surprinde dece romanii se opun casatoriilor gay.

Cercetatorii au descoperit ca cei care au fost loviti chiar prezentau simptome posttraumatice – acelasi lucru pe care veteranii de razboi il au dupa ce-si vad amicii cu capul sfaramat in bucati de bombe si gloante (lucru care, din nou, se asociaza cu un IQ scazut.

Trauma in cazul copiilor nou-nascuti are un efect si mai negativ, din moment ce creierul lor abia se formeaza. Si ce reprezinta o trauma pentru copiii de varsta aceea? Sa-i lasam sa planga.

Da, pentru ca parintii tai au fost prea somnorosi sa-ti aduca o noua sticla de lapte, nu esti urmatorul Bill Gates. Un studiu al Universitatii din Pittsburgh a descoperit ca lasatul copiilor sa planga poate sa duca la afectarea creierului pe termen lung. In loc sa-i invete sa fie mai independenti, parintii care nu-si calmeaza copiii cand acestia incep sa planga noaptea fac exact opusul: nou nascutii tind sa se inchida in ei cand sufera, nu mai cresc emotional, nu mai au incredere si incep sa simta tot mai putin. Si acestia sunt oamenii care-ti vor alege azilul intr-o zi.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *