Babel

Babel este un film realizat de regizorul mexican Alejandro González Iñárritu în 2006, care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră. În acest film emoţionant uluitor care a fost filmat pe trei continente şi în patru limbi, care acoperă atât latura personală, cât şi cea politică explozivă, aclamatul regizor (care a mai regizat şi 21 de grame) explorează cu un realism cutremurător natura barierelor care par să separe omenirea.

Făcând asta, el evocă anticul concept al turnului Babel şi pune sub semnul întrebării implicaţiile din ziua de azi: identităţile confundate, neînţelegerile şi şansele ratate de comunicare care, deşi deseori nevăzute, ne conduc în viaţa contemporană.

Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal, Kôji Yakusho, Adriana Barraza şi Rinko Kikuchi conduc un ansamblu internaţional de actori profesionişti şi neprofesionişti din Maroc, Tijuana şi Tokyo, care îmbogăţesc diversitatea culturală abordată în Babel şi întăresc remarcile puternice despre legăturile şi frontierele culturale.

Filmul începe cu povestea unei familii sarace din deşertul marocan. Tatăl cumpără o puşcă pentru a-şi apăra avutul de animalele de pradă, respectiv caprele de care au grijă cei doi fii ai săi. Un autobuz plin cu turişti este deviat de la traseul său, dupa ce o americancă este accidental împuşcată, chiar de către baieţii care se joacă cu puşca tatălui lor. Incidentul capătă proporţii uriaşe, fiind considerat de mass-media atac terorist.

Femeia rănită se află în vacanţă în Maroc, împreună cu soţul său, în încercarea de a-şi reface mariajul, după decesul unuia dintre cei trei copii ai lor. Susan şi Richard trec printr-o situaţie limită „la capătul lumii”, iar ceilalţi doi copii se află acasă,în San Diego.

De aici ei urmează să plece în Mexic, împreună cu dădaca şi menajera familiei, care işi doreşte să participe la nunta fiului său. Lucrurile iau însă o întorsătură ciudată, viaţa copiilor este pusă în pericol, iar viitorul Ameliei se schimbă definitiv.

Patru poveşti aparent fără legătură una cu cealaltă, dar care, pe parcursul a cinci zile, se leagă prin anumite elemente care au darul să influenţeze radical firul întamplărilor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *