In urma unui nou studiu, se pare ca fetele si baietii diagnosticati cu autism au un comportament diferit unii fata de ceilalti. De asemenea, oamenii de stiinta explica ca exista o diferenta in creierele acestora, care ajuta la explicarea diferentelor comportamentale dintre sexe. Astfel, fetele diagnosticate cu autism sunt mai putin repetitive in comportament fata de baieti, potrivit studiului realizat de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea de Medicina Stanford. Expertii sunt de parere ca aceste descoperiri reprezinta cele mai bune dovezi care explica tulburarea si dezvoltarea comportamentala diferita dintre baieti si fete.

Profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale- Vinod Menon- autorul sef al studiului, a declarat ca: „Ne-am dorit sa aflam care sunt manifestarile clinice specifice autismului care ar putea explica diferenta de comportament intre sexe, dar si daca materia cenusie din creier ar putea explica acest lucru. Cunoasterea diferentei ar putea ajuta specialistii in medicina sa recunoasca si sa trateze mai eficient autismul in cazul sexelor. Astfel, intelegerea acestui lucru devine o etapa cruciala in studiul nostru.”

Oamenii de stiinta au folosit in realizarea studiului lor doua baze de date foarte mari in care au analizat 800 de copiii cu diferite forme de autism. Comportamentul repretitiv reprezinta cel mai intalnit comportament de autism.

Baietii mai predispusi la autism

Autismul se poate manifesta in mai multe moduri, inclusiv o singura preocupare pentru un copil, actiuni de rutina repetitive dar si deficiente sociale si de comunicare. Printre copiii diagnosticati cu autism, se pare ca baietii sunt mai numerosi decat fetele. Oamenii de stiinta au intalnit probleme in compararea comportamentelor dintre cele doua sexe, din cauza ca fetele nu arata simptome atat de evidente ca baietii.

Ca si rezultat, specialistii se tem ca fetele care sufera de aceasta tulburare nu sunt diagnosticate la timp, ceea ce face ca aceastea sa nu primeasca cel mai bun tratament.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *