Maingear
Maingear

Cu exact un an in urma, cei de la AMD au lansat procesorul FX 9590. Procesorul era unul deosebit de puternic la vremea lui. AMD insa a decis ca acesta ar avea nevoie de ceva mai mult, asa ca au decis sa il echipeze cu un sistem de racire pe apa. O idee care suna foarte bine.

Pana acum toate sistemele de racire cu care veneu procesoarele, fie ele Intel sau AMD, erau bazate pe un radiator si pe un ventilator. O solutie clasica si usor de folosit. Chiar si asa racirea pe aer are dezavantajele sale. In primul rand sistemele standard cu care vin insotite procesoarele din ziua de astazi asigura racirea medie a acestora. In cazul in care vrei sa faci overclocking sau sa reduci temperatura procesorului va trebui sa apelezi la o solutie aftermarket.

Nu intelegem totusi de ce AMD nu a introdus aceasta solutie de racire pe apa anul trecut. FX 9590 este un chip foarte fierbinte, la propriu. Un lucru usor de inteles avand in vedere cat este de puternic acest procesor. 8 Nuclee care functioneaza la o frecventa de 4.7 GHz si un TDP (Thermal Design Power) de 219W fac din acesta un adevarat monstru. Ca si cum nu ar fi de ajuns procesorul poate rula la o frecventa de 5 GHz in modul de functionare Turbo.

Doar ca sa va faceti o idee, procesorul Intel Core i7 4770K ruleaza la o frecventa de 3.5 GHz si poate ajunge la 4 GHz folosind modul Turbo. Insa acesta are doar 4 nuclee si un TDP de doar 84W. O diferenta majora de caldura disipata.

Coolerul cu care vine insotit procesorul este un Cooler Master Seidon 120M all in one. Este compact si daca ar fi sa il achizitionezi individual al plati incepand de la 65$ pe el. Pretul procesorului este de 359$ cu acest cooler inclus si de 319$ fara. Asa ca economisesti cativa banuti daca le iei la pachet.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *