batranetebatranete

Om fi noi tineri acum, insa nu va trece mult timp si vom incepe sa imbatranim, sa ne maturizam atat fizic, cat si suflesteste, si nu numai cu varsta, ci cat mai ales cu spiritul. Binenteles ca acum suntem bine, ne putem ocupa de tot ceea ce este necesar pentru binele nostru, dar mai tarziu se poate sa nu mai avem cum ne purta de grija daca nu vom avea pe cineva alaturi de noi la batranete.

De ce tip de ajutor vom avea nevoie la batranete? Batranii si seniorii au acces la fiecare serviciu dintre cate se poate imagina si de care poate avea nevoie o persoana. Mai jos sunt trecute doar cateva dintre aceste servicii.

  • Asistentii si ingrijitorii personali de la domiciliul clientilor si cei care ajuta si acorda atentie. Ajuta-te si obtine spriin din punct de vedere fizic cu toate activitatile zilnice ale traiului tau cum ar fi imbaierea, spalarea pe cap sau imbracatul si hranitul.
  • Curatenie in casa. Obtine ajutor cu treburile casnice, cu munca prin curte daca ai gospodarie mai mare, cu cumpararea si pregatirea alimentelor pentru mesele zilnice, dar si cu curatenia si spalatul rufelor si al vaselor.
  • Pregatirea mesei. Obtine ajutor specializat pentru pregatirea si gatitul meselor delicioase si nutritive, mai ales pentru cei cu o varsta mai inaintata. In unele zone, centrele pentru batrani  asigura pranzuri gratuite sau la preturi mai mici decat la restaurante. Uita-te dupa programe de livrare a mancarii direct acasa sau pregatirea acesteia pe loc la domiciliul clientului.
  • Asistenta financiara. Ajuta-te de ajutorul cuiva cu plata datoriilor si a facturilor. Exista unele servicii care te vor ajuta sa intelegi ceea ce presupune asigurarile de sanatate si facturile medicale. Voluntarii, consilierii financiari sau administratorii din ingrijirea geriatrica pot ajuta, insa asigura-te ca acestia sunt foarte de incredere si ca le vei putea inmana si incredinta bani in liniste.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *