recuperari creante

In zilele noastre tot mai dese sunt situatiile in care romanii nu isi achita datoriile si ajung sa acumuleze sume deosebit de mari de bani pe care unii nu reusesc nicicum sa le plateasca. Exista mai multe modalitati prin care cei defavorizati isi pot recupera banii, insa nu toate dau roade de fiecare data.

Odata cu trecerea timpului a crescut si numarul companiilor care se ocupa cu recuperarea creantelor, acesta ajungand sa fie unul destul de insemnat. Acest lucru semnalizeaza faptul ca situatia ia amploare, iar asta nu este neaparat in regula.

Persoanele care se decid sa apeleze la diversele companii sau avocati de recuperari de creante Cluj ar trebui sa tina cont de cateva aspecte inainte de a trece la actiune. Acestea implica anumite riscuri si pot avea diverse repercursiuni, de aceea atentia sporita la detalii este absolut necesara.creante

Care sunt pasii ce trebuie parcursi in cazurile de recuperari creante?

Atunci cand ai de a face cu orice aspect de tine de recuperarea creantelor, asigura-te ca ai gasit avocatii care sa iti ofere si rezultatele dorite. Intr-adevar exista si acele companii ce se ocupa special cu asa ceva, insa un avocat poate fi mai eficient uneori. Depinde  de cum vede fiecare lucrurile.

Este nevoie de un avocat care sa inteleaga nevoile clientului si sa isi doreasca cu adevarat sa gaseasca o solutie pentru problemele acestuia. Inainte de a trece la treaba, avocatul, impreuna cu cel pe care il reprezinta, ar trebui sa stabileasca modalitatea pe care o considera cea mai eficienta, in urma analizarii dosarelor si a actelor.

In vederea realizarii unei proceduri de recuperare cat mai eficiente, sunt necesare anumite acte care trebuie intocmite in conformitate cu standardele si prevederile legii:

  • somatia prealabila
  • notificarea
  • cererea cu valoare redusa
  • o ordonanta de plata
  • efectuarea de actiune in pretentii
  • un sechestru pentru asigurare
  • investirea ce implica formula executorie
  • sentinta si definitivarea acesteia
  • executarea silita

Pentru ca toate acestea sa fie finalizate in mod corespunzator, ajutorul unui avocat prieceput este esential. In acest fel, clientul isi va rezolva problemele intr-un mod si un timp eficient.

In ultimii 6 ani, numarul acelor companii care se ocupa cu recuperarea datoriilor a crescut, ajungand aproape dublu, asta insemnand ca si profiturile acestora au crescut intr-un ritm extrem de accentuat. Potrivit statisticilor, cele mai multe astfel de firme care au evoluat constant se afla in capitala tarii, afacerile in acest domeniu ajungand sa depaseasca sume considerabile.

Cea de-a doua zona in care se remarca un nivel mare in randul recuperarilor de creante este Moldova, in celelalte zone ale tarii lucrurile fiind mai relaxate. Cu toate acestea cifrele sunt in continua crestere, lucru ce indica faptul ca in ultima perioada in special, tot mai multe sunt persoanele care fie nu isi permit sa achite datoriile pe care le au, fie nu sunt seriosi si incearca sa scape de acestea in maniere neconventionale.

Indiferent de suma care se afla la mijloc, oricine considera ca apelarea la un avocat sau o firma de recuperari creante este eficienta ar trebuie sa ia atitudine din acest punct de vedere si sa incerce de fiecare data sa faca ceea ce este nevoie pentru ca lucrurile sa se desfasoare cat mai potrivit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *