Diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor. O zicala care se pare a fi adevarata, dar daca stam si ne gandim ca majoritatea diamantelor mari din lume sunt detinute de barbati. Daca ar fi sa enumeram care ar fi cele mai mari diamante din lume, am putea aminti de urmatoarele:

Princie Diamond 40 Millioane $

Princie diamond este cantarit la 34.65 de carate sau 6.94 g. Acesta a fost transformat intr-un diamant de o culoare roz intens. Diamantul a fost gasit acu mai bine de 3 secole in urma. Se spune ca este pe locul 3 in lume, din punct de vedere al marimii diamantelor roz. Diamantul a fost achizitionat in luna aprilie a acestui an la pretul de 39.3 milioane de dolari. In momentul de fata acesta este estimat la o valoare mai mare de 40 de milioane de dolari. Princie Diamond a fost gasit in minele Golconda si are o claritate VS 2 si are o culoare roz intensa. Piatra pretioasa a fost detinuta inital de familia roiala Hyderabad. Numele de Pincie a fost dat diamantului in memoria printului Maharani Baroda de doar 14 ani.

Graff Pink 46 millioane $

Graff Pink este un diamant de culaore roz care are o greutate de 24.78 carate.si a fost numit ca fiind cel mai furmos diamant de culoare roz. Acesta a fost descoperit de catre Wnstron care a fost un celebru bijutier american. Pe data de 16 noiembrie 2010, diamantul a fost licitat la pretul de 46 de milioane de dolari si l-a facut unul din cele mai scumpe diamante din lume. Este un diamant care face parte din topul celor mai scumpe din lume. Acesta a fost cumparat de Laurence Graff si a fost redenumit Graff Pink.

Diamantele sunt de cele mai multe ori adevarate simboluri are bunastarii si bogatiei. Valoarea acestora este data de marimea pietrei de taietura specifica si de istoria sa. Alte elemente care se iau in considerare sunt culoarea si claritatea pietrei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *