StresStres

Adolescenta nu este o perioada usoara, stim cu totii: intervin modificari ale corpului care ne diferentiaza mult unii de altii, ne descoperim sexualitatea, psihicul se schimba si el. Pe langa acestea, trebuie sa obtii rezultate bune la scoala, sa fii la curent cu noile trenduri si, mai nou, sa ai o viata sociala online cat mai activa si atractiva. Din momentul intrarii la liceu, stresul isi face simtita prezenta. Ce arata un studiu este, insa, ca liceenii se simt mai stresati decat adultii, care trebuie sa intretina o familie.

Conform unui studiu realizat de Asociatia Americana a Psihologilor, adolescentii sunt ceva mai stresati decat adultii; APA studiaza nivelul de stres incepand cu anul 2013, anul trecut concentrandu-se asupra datelor adolescentilor. Potrivit rezultatelor, pe o scara  de la unu la zece, adolescentii au un nivel de stres, in medie, de 5,8, fiind mai mare ca cel al adultilor, care au inregistrat 5,1. De asemenea, oamenii de stiinta au tras concluzia ca adolescentii nu fac ceva pentru a schimba situatia.

Pentru intocmirea studiului, au fost chestionati 1950 de adulti si 1018 adolescenti din Statele Unite in luna august a anului 2013, punandu-le o suita de intrebari referitor la nivelul de stres, obiceiurile de somn, de alimentatie si de exercitii fizice, precum si la cauza principala a factorilor de stres. Adultii au raspuns la ultima intrebare, evident, ca e vorba de bani. Adolescentii, pe de alta parte, au raspuns ca activitatea didactica.

Pe perioada vacantei de vara, intre 3 august si 31 septembrie, cand studiul a avut loc, se pare ca adolescentii au raportat niveluri de stres in luna anterioara peste limita considerata a fii sanatoasa: 4.6 fata de 3.9 la adulti, pe o scara de la 1 la 10. Majoritatea se simt coplesiti de stres (31), deprimati sau tristi (30%), si mai mult de o treime au declarat ca au o senzatie de oboseala si aproape un sfert au raportat ca sar peste mese din cauza stresului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *