Arhive lunare: aprilie 2015

erotic massage

Etapele unui masaj erotic

 Cand vine vorba de placerea si de confortul sexual cei mai multi dintre noi nici nu ne gandim cat de bine se poate simti partenerul daca va fi suspus unei astfel de experiente, incat ne-ar ajuta sa stim care ar fi etapele unui masaj erotic.

Etapele unui masaj erotic

  • Incalzirea. Un masaj erotic implica obtinerea unor senzatii placute intre tine si partenerul tau, astfel incat hainele trebuie sa fie foarte putine. Foarte putine femei isi doresc sa ramana dezbracate sub zero grade, astfel incat asigurati-va ca preincalziti camera la o temperatura decenta inainte de actul propriu zis. De asemenea, asigurati-va ca uleiul de masaj este cald, incat trebuie testat inainte de a fi pus peste pielea partenerului.
  • Devino confortabil. Probabil veti fi cu totii dornici ca sariti peste actiunea de post-masaj, dar nu grabiti lucrurile, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca sunteti confortabil si ati ales un loc unde se pot accesa toate partile corpului.
  • Aplicati uleiul, astfel incat acesta sa fie incalzit intre palme si apoi aplicat pe pielea partenerului. Uleiul va permite ca mainile sa alunece usor peste pielea partenerului, incat acesta se va simti fabulos de bine.
  • Tehnica. Utilizati cat mai multe tehnici de masaj in timpul unei sedinte, incat la MasajClub.ro puteti testa cele mai noi tehnici in materie de masaj de la miscarile repetate in mici cercuri si pana la varful degetelor usor apasate pe corp.
  • Comunicarea care faciliteaza relatia dintre parteneri, pentru ca nu e nimic mai rau decat un masaj dureros. Din acest motiv partenerul ar putea fi chiar recunoscator daca i-ati adresa o serie de intrebari in timpul masajului, pentru a va asigura ca acesta se simte confortabil.
  • Fa o experienta a intregului corp incat sa nu ratati nici o singura parte a corpului. Incepeti cu spatele, umerii, bratele, mainile, precum si partea de jos, astfel incat partenerul sa se bucure de ambele situatii, de a fi dominat si de a domina. Continuati masajul pe fata, scalp, picioare, abdomen si in cele din urma in zona genitala.
  • E timpul sa devina mai sexual, incat sa incepeti cu miscari blande de explorare a necunoscutului in zona intima, prin miscari circulare incercati sa obtineti acese senzatii “waw”,  deoarece atat femeile cat si barbatii au nevoie de stimulare. Incercati o stimulare cu unul sau mai multe degete, prin miscari circulare de sus in jos, incat sa fie un experiment cu viteze diferite, presiuni si directii diferite. Cel mai important este sa nu iti fie teama incat sa poti cere feedback si indrumare.

Depresia

Depresia clinica este o stare mentala caracterizata prin faze de tristete sau amaraciune care dureaza o perioada mai lunga de timp. Daca simptomele dureaza mai mult de doua saptamani si duc la impiedicarea desfasurarii normale a activitatilor zilnice, inseamna ca persoana sufera de despresie cronica.

In ciuda numarului in crestere de persoane care sufera de aceasta tulburare, cifra celor care recunosc ca au depresie si cauta ajutorul specializat sau urmeaza tratament medicamentos este destul de mica, foarte multi temandu-se de stigmatizare sociala, in timp ce altii au un orgoliu personal mare, lucru care-i impiedica sa recunoasca posibilitatea de a avea tulburarea; in acelasi timp, unii pur si simplu nu cunosc simptomele. In ciuda credintelor populare, orice forma de depresie poate sa fie tratata, inclusiv cea severa.

In prezent, in toata lumea, se aproximeaza ca exista 121 de milioane de oameni care sufera de o forma de depresie, din care 50 doar in Europa, numarele fiind in crestere. Se considera ca in 2020, deci, in doar cinci ani, dupa bolile cardiovasculare, depresia va deveni cea mai importanta cauza de dizabilitate la nivel mondial.

Si in tara noastra, s-a observat o crestere semnificativa a persoanelor care sufera de tulburare: numarul celor afectati a crescut de la 2,1% la 2,6% din cadrul persoanelor intre 18 si 49 de ani, in timp ce persoanele peste 50 de ani au inregistrat o crestere si mai mare, crescand de la 4,4% la 5,2%.

Persoanele cele mai predispuse la depresie sunt cele care au avut deja un episod depresiv inainte, care au (avut) un membru al familiei cu o tulburare depresiva, cele de sub 40 de ani, care sufera deja de alte boli (precum Parkinson, cancer, diabet pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura), sunt singure, traiesc intr-un mediu familial/profesional stresant, consuma substante psihoactive sau unele tipuri de medicamente (steroizi anabolizanti, horomi anticonceptionale orale, diuretice tiazidice etc). De asemenea, femeile sunt mai afectate decat barbatii, acestea prezentand un risc mai mare si din cauza faptului ca depresia se poate instaura in perioada de dupa nastere.

Factorii de mediu conduc la sinucidere

Adolescentii reprezinta generatia moderna supusa celor mai drastice schimbari cand vine vorba de organismul si mentalitatea umana, incat ceea ce se intampla in viata de zi cu zi ii fac pe cei mai multi sa adopte un comportament negativ, usor influentabil de factorii de mediu si de risc.

Unele dintre cele mai rele exemple sunt ale adolescentilor care gasesc in moarte cel mai bun mijloc de a-si finaliza cu succes etapa vietii, incat ajung sa se izoleze din ce in ce mai mult de restul fara a spune un motiv clar sau concret.

Stim cu totii ca varsta adolescentei este una grea, in care oganismul sufera schimbari fizice si mentale, care ii pun in cele mai grele intamplari sau emotii, incat cei mai multi adolescenti se sinucid. Suicidul in randul adolescentilor se caracterizeaza prin acumularea factorilor de risc intr-o formula chimica, care poate da gata pe oricine. Astfel ca, perturbarea mediului familial, experientele emotionale puternice, experimentarea sentimentului de suicid in famili, indentificarea cu o persoana pierduta din viata, dificultate in exprimarea sexuala sau adoptarea unor comportamente denigrate precum prostitutia sau delincventa sunt cele mai intalnite caracteristici care pot descrie adolescentul suicidar.

Solutia de a scapa din aceasta lume plina de rautate, de neintelegeri sau dispute conduc adolescentii spre suicid, incat prezinta o dorinta foarte mare de a scapa din acest mediu si de a rezolva aceasta criza existentiala.

Daca observam in jurul nostru asemenea comportamente, este bine sa ne pastram calmul si sa ii oferim cel mai bun sprijin, sa ii oferim intelegere, sa ii aratam prin fapte si exemple ca viata nu este ceva ce poti decide de unul singur, ca sunt multe lucruri de implinit in aceasta viata si moartea probabil nu rezolva nimic, decat faptul ca va lasa si mai multa suferinta celor apropiati si implicit familiei. Cea mai buna cale de a scapa de aceste comportamente este sa apelam la un specialist, care poate gasi o cale de remediere.

O afacere de succes in 10 pasi

Pornirea propriei afaceri presupune planificare, luarea deciziilor, gasirea resurselor, precum si impletarea unor serii de activitati juridice si legale ce tin de organzarea acesteia. Unii pasi te pot ajuta sa iti planifici, sa iti pregatesti si sa iti gestionezi propria afacere. Tot ce ai nevoie este sa urmezi o serie de pasi meniti sa iti garanteze succesul afacerii tale.

Pasi in inceperea unei afaceri de succes

  1. incepe prin a-ti crea si a-ti scrie propriul plan de afacere. Foloseste aceste instrumente si resurse pentru a crea un plan de afaceri reusit. Un ghid financiar iti va fi cu siguranta de folos pentru modul in care vei decide sa iti conduci afacerea.
  2. ai nevoie de asistenta si de formare profesionala, astfel ca poti profita de serviciile de instruire si consiliere gratuita, care iti vor acorda sfaturi de la pregatirea unui plan de afaceri si pana la finantare, extindere sau relocarea afacerii tale.
  3. alege locatia potrivita, incat sa respecte legile de zonare si de populatie, incat constructia sau achizitia infrastructurii sa sustina noua afacere.
  4. gaseste modalitatea de finantare, incat poti opta pentru imprumuturi garantate de stat, cu un capital scazut de risc;
  5. alege structura juridica a afacerii tale, incat sa te decizi asupra formei de proprietate, de la SRL, non-profit sau pe actiuni.
  6. inregistreaza afacerea sub un nume clar, incat sa fie usor de retinut de catre clienti.
  7. obtine numarul de identificare fiscala de la Registrul Comertului.
  8. inregistreaza afacerea ca fiind platitoare de taxe si impozite, pentru a obtine un numar de identificare fiscala, de compensare, de somaj si de asigurare a angajatilor, iar un contabil Bucuresti online va poate furniza toate datete necesare, fara un cost suplimentar.
  9. obtineti toate licentele si permisele locale, federale si statale necesare derularii afacerii. In domeniul deservirii clientilor aveti nevoie de o multime de permise si avize care sa va permita sa serviti bauturile alcoolice, avize greu de obtinut.
  10. luati toate demersurile necesare pentru a angaja personal, astfel postati anuntiri pe site-urile si ziarele de specialitate, incat cei interesati sa va contacteze imediat.
Cu toate ca exista o serie de programe disponibile pentru a da startul afacerii voastre, sunt o serie de resurse care va pot furniza informatii pentru a va ajuta, incepand de la ocuparea fortei de munca, studii specializate sau managementul resurselor umane.
Puteti economisi bani atunci cand se incepe sau se extinde o afacere prin utilizarea fondurilor guvernamentale, care va pot face achizitia de bunuri si echipamente mult mai usoara, incat afacerea sa fie profitabila din primul an de activitate.

Cele mai controversate carti

Oamenii au interzis carti de cand acestea au existat, din motive religioase, morale sau sociale. De exemplu:

  • „Memoirs of a Woman of Pleasure” de John Cleland. Aceasta carte explicita din punct de vedere sexual este considerata primul roman erotic in limba engleza. Prima data publicata in 1748, cartea a fost interzisa si permisa de atunci in mai multe tari din lume, reproducerea ei fiind interzisa in Statele Unite pana in 1966.
  • „Lolita” de Vladimir Nabukov. O carte despre un barbat care se insoara cu o femeie doar pentru a incepe o relatie cu fiica ei, in varsta de 12 ani, e clar ca va strani ceva controverse. A fost interzisa in mai multe tari, fiind numita pornografica de catre mai multe autoritati de-a lungul anilor, castigandu-i titlul de cea mai controversata carte a tuturor timpurilor.
  • „I Know Why the Cages Bird Sings” de Maya Angelou. Aceasta carte autobiografica este una dintre cele mai des interzise din istoria Stateler Unite, prezentand povesti care includ viol, abuzul de droguri, limbaj vulgar si numeroase teme adulte. In timp ce unii profesori universitari o considera ca fiind o lectura obligatorie, unii se opun predarii ei.
  • American Psycho de Brett Easton Ellis. Extrem de violenta, povestea lui Ellis care prezinta un american yuppie, care este si criminal in serie, a fost considerata prea grafica pentru minori. A fost interzisa mai intai in Germania, inainte ca Australia si Canada sa ia aceeasi decizie. Queensland inca interzice cartea, iar in restul Australiei vanzarea catre persoane sub 18 ani este interzisa.
  • „The Grapes of Wrath” de John Steinbeck. Multi americani nu erau pregatiti sa citeasca despre problemele grafice ale clasei de jos in 1939, cand a fost publicata cartea – si se spune ca romanul era chiar si mai grafic inainte sa fie editat. A fost interzisa, arsa si criticata de catre public, in ciuda faptului ca este considerata o capodopera literara.

Ati citit vreuna dintre aceste carti?

Cele sapte pacate de moarte nu apar in Biblie

Tinand cont de faptul ca Biblia Crestina este cea mai bine vanduta carte din lume, e surprinzator cat de putini oameni stiu ce scrie de fapt in ea. Sau poate totusi ca nu – e totusi un text complicat, compilat in mii de ani, lung cat primele cinci carti „Harry Potter”. Chiar si pentru un except, sunt multe lucruri de analizat … si o multime de lucruri, nici nu sunt incluse.

Multe dintre povestile si personajele pe care oamenii le asociaza cu Bibila au aparut din cauza deformarii de catre trecerea timpului si a culturii pop, de fapt. De exemplu …

Probabil stiti despre „cele sapte pacate capitale” din filmul „Se7en”, chiar daca nu ati pus piciorul intr-o biserica. Acestea sunt cele mai groaznice pacate pe care le poti comite: imbuibarea, mandria, pofta carnala, lacomia, mania, lenevia si invidia. Daca le vei cauta prin Biblie, te astepti sa le gasesti dupa Cele 10 porunci, insa, poti sa cauti cat vrei. Daca cineva i-ar fi spus asta personajului lui Kevin Spacey pe la inceput, l-ar fi scutit de luni de zile de munca.

Daca stai sa te gandesti, aceste sapte pacate sunt destul de cuprinzatoare, de parca fiecare rau la care te poti gandi ar putea sa cada intr-o categorie sau alta. Si exact asta era ideea – cele sapte pacate, nu sunt o lista de reguli din Biblie, ca Cele zece porunci. Acestea au fost formulate de catre Biserica medievala ca un mod usor de a categoriza pacatele.

Deci, pacatele de moarte au fost dictate in secolul al VI-lea de Papa Grigorie I cel Mare, care dorea sa realizeze o lista scurta a pacatelor de baza, un fel de tabel periodic cu ce-L poti supara pe Dumnezeu. Apoi, precum multe alte lucruri care credeai ca au provenit direct din gura Domnului, cele sapte pacate au facut tranzitia din mitologie obscura catre canonul biblic, cand Dande a scris poemul epic „Divina comedie”, foarte cunoscut pentru capitolul „Infernul”. Aici, iadul este impartit in sapte cercuri, fiecare bazat pe cate un pacat capital. Nici cele sapte cercuri nu sunt de gasit in Biblie, apropo.

Acorda un plus de glamour nuntii tale

 Suntem obisnuiti sa spunem ca nunta reprezinta cel mai mare eveniment din viata noastra, intrucat avem alaturi de noi cei mai importanti oameni in cele mai frumoase imprejurari si in cele mai frumoase locuri de pe pamant.
In ultimii cinci ani tehnologia si modernismul au adus cele mai multe modificari cand vine vorba de industria fotografica si videografica incat s-a dat startul unei noi renasteri in ceea ce priveste calitatea fotografiilor tale, care sa imbine frumosul cu utilul in memorii pentru o viata intreaga.
Cand te gandesti la nunta, te gandesti si la cel care iti va asigura filmarea si fotografierea intregului eveniment incat sa ai fiecare clipa din cea mai importanta zi pe suport digital, si bineinteles ca nu eziti sa apelezi la StudioBlitz, fotograf profesionist pentru mai mult glamour si farmec.
Cele mai unice nunti sunt cele care au la baza cele mai inedite idei, incat atat tu cat si invitatii sa ramaneti cu imagini uimitoare, rupte de realitate, in care emotiile, sunetele si reactiile nu pot fi controlate.
Daca sunteti in planificarea propriei nunti si doriti sa aveti parte de o receptie nemaipomenita, atunci trebuie sa optati pentru o calatorie distractiva cu balonul cu aer cald. Iar daca stilul acesta nu pare sa va prinda si doriti o zi mai putin palpitanta optati pentru ideea in care evenimentul are loc intr-un autobuz supraetajat cu care sa va plimbati invitatii prin intreg orasul.
O idee mai romantica este sa ai nunta pe malul marii si sa ai propriul tau pictor care va imortaliza momentul si bineinteles nelipsitul fotograf profesionist care va imbina perfect transpunerea realitatii cu clasica pictura a intregului eveniment.
Atunci cand doresti sa distribui invitatiile de nunta opteaza pentru o petrecere pinatta, in care buchetul de flori adaposteste cele mai fericite texte de nunta pentru invitati. Precum bomboanele pica din pinatta, asa vor pica si invitatiile tale de nunta, reusind sa imbini umorul cu sinceritatea, incat o imagine reala va valora mai mult de o mie de cuvinte.

Daca esti mai aventurier si iti doresti o nunta total diferita, incearca sa optezi pentru o nunta la padure, in care prietenii tai se vor bucura de aerul natural, de frumusetile elementelor inconjuratoare, incat nici costul sa nu fie prea mare.

Desigur ca atunci cand esti pasionat de pomicultura si vrei sa ai o nunta rustica intima, poti alege sa ai propria nunta in propria livada cu pomi. Opteaza pentru livada cu mere, incat jocul de a aduna cat mai multe mere face intregul eveniment mai amuzant si mai placut.

Cele mai comune si cele mai rare fobii

Fobia este o frica irationala de anumite obiecte, situatii, activitati ori persoane, persoanele suferinde dorind, din cauza fricii intense si persistente, sa evite subiectul respectiv. Aceste tulburari provoaca ameteli, greata, panica si respiratie ingreunata, in momentul in care persoana se afla in confruntare cu acele obiecte declansatoare.

Unele dintre ele sunt foarte comune, precum:

  • arahnofobia (frica de paianjeni; in general, afecteaza mai mult femeile decat barbatii);
  • ofidiofobia (teama de serpi si/sau alte reptile; acesteia i se atribuie cauze evolutionare sau experientele personale);
  • claustrofobia (teama de spatii inchise; intre 5-10% dintre oameni sufera de aceasta fobie);
  • acrofobia (frica de inaltime)
  • cinofobia (teama de caini; mai ales in Romania, nu-i de mirare);
  • astrafobia (teama de tunete si fulgere);
  • tripanofobia (teama de injectii);
  • sociofobie (frica de situatii sociale);
  • pteromeranofobie (teama de zbor; adesea se trateaza cu terapie prin expunere, in care pacientul este introdus treptat si progresiv intr-o actiune de zbor);
  • misofobia (frica de bacterii si murdarie; adesea apare in legatura cu tulburarea obsesiv-compulsiva);
  • necrofobie (frica de moarte sau morti);

Din acestea 11, se pare ca sufar de cel putin sapte, mai mult (necrofobia) sau mai putin (tripanofobia). Insa, daca acestea par de inteles pentru majoritatea, am gasit o lista cu cele mai ciudate si rare fobii. Intre acestea, se numara:

  • barofobia (frica de graviditate);
  • dextrofobia (frica de a avea obiecte in partea dreapta a corpului);
  • logizomecanofobia (teama de computere; cam aiurea in secolul acesta);
  • selenofobia (frica de luna);
  • uranofobia (teama de rai);
  • plutofobia (teama de bogatie; nicio problema, da-mi mie banii);
  • genofobia (frica de sex; asta e pur si simplu trista);
  • hipopotomonstrosecvipedaliofobia (teama de cuvinte lungi; sa inteles ca oamenii de stiinta au simtul umorului, tinand cont de fobie si numele ei);
  • eufobia (frica de a auzi vesti bune);
  • genufobia (teama de … genunchi);
  • venustrafobia (frica de femei frumoase);
  • vitricofobia (frica de un tata vitreg);
  • gamofobia (teama de casatorie);
  • xantobofia (frica de culoarea galbena sau chiar cuvantul care reprezinta culoarea);
  • ripofobia (frica de actul defecatiei).

OK, ma bucur ca nu am niciuna din astea. In timp ce unele as putea sa le inteleg, sa vad cam de unde ar putea proveni sursa fricii, unele sunt pur si simplu ridicole – genufobia, de exemplu.

Voi ce fobii aveti? Va inscrieti in cadrul fobiilor rare sau comune?

Doza ta zilnica de sanatate: ceaiul de musetel

Cu totii stim ca unele alimente care se gasesc in stare bruta sunt cele mai bune pentru organismul uman incat au peste cateva zeci de proprietati benefice asupra organismului uman.

Unul dintre aceste produse care se regaseste in stare naturala si poate fi cules chiar de pe dealurile din jurul nostru este musetelul. Aceasta planta are efecte miraculoase asupra organismului, efecte vizibile la interior si la exterior.

Printre cele mai cunoscute benefice la exterior, musetelul revigoreaza sanatatea, prin aportul de vitamine si minerale continute in acesta, astfel incat consumat sub forma de infuzie de ceai ajuta la intinerirea aspectului pielii, reda elasticitatea si vitalitatea pielii. De asemenea, podoaba capilara arata mult mai stralucitoare si mult mai puternica datorita consumului de ceai de musetel zilnic.

La interior, ceaiul de musetel are efecte benefice, incat ajuta in starile de depresie, in starile de insomnie si de tulburari ale somnului. Durerea de cap este ameliorata prin consumul a unei cani de ceai zilnic, incat nu mai este nevoie sa apelezi la analgezice pentru detensionarea durerii.

In cazul diabeticilor este recomandat cel putin o cana de ceai de musetel pe zi pentru a tine sub control nivelul glicemiei si pentru a ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, prevenind in egala masura aparitia altor complicatii ale diabetului.

Cistitele sau durerile menstruale pot disparea cu ajutorul unei cure de ceai de musetel, astfel incat bunica imi spunea intotdeauna sa consum ceai de musetel in perioada menstruatiei. Aceasta planta actioneaza antiseptic si diuretic, eliminand tensiunea abdominala cauzata si de infectiile urinare.

Musetelul este util si barbatilor, mai ales celor care au pielea mult mai sensibila dupa ce se barbieresc, incat este indicat ca dupa barbierire sa aplice pe un disc demachiant ceai de musetel filtrat si racit pentru a calma iritatiile si a preveni inrosirea pielii.

Ce-ti aduce aminte de copilarie – top lucruri pe care sa ti le amintesti ca atunci cand erai copil

Spun unii ca perioada de copilarie nu are egal. Mai ales acele generatii care au cunoscut din plin diferentele, care au fost partase la schimbarile din toate punctele de vedere copilaria anilor lor parca nu se mai regaseste. Iti amintesti de guma Turbo? De surprizele pe care le colectionam?

Iata un top al lucrurilor pe care sa le faci in numele nostalgiei de a fi copil:

  1. Serveste intr-un moment al zilei o prajitura. Daca acum sunt usor accesibile, chiar si cu comenzi online, pe vremea copilariei exista traditia de a merge la cofetarie. Incearca orice cofetarie Bucuresti sau din orice zona si nu fi surprins ca inca mai exista astfel de locuri. Cine nu a gustat o savarina parca nu a copilarie in adevaratul sens al cuvantului.
  2. Recreeaza-te cu un zmeu. Este si asta o indemanare pana la urma asa ca ai o provocare lansata. Ai insa nevoie si de un timp potrivit, cald pentru a te bucura de zi cu soare si vant pentru a lansa zmeul.
  3. Mergi la un picnic. Pentru ca nimic nu se compara cu ceea ce inseamna relaxarea din aerul liber, ai un motiv in plus pentru care iti vei dori sa faci acest lucru. De ce la picnic? Poate ca mai la moda este a merge la un gratar doar ca ideea de picnic cand nu afumi padurea, cand nu te complici cu foc si toate cele este mai placuta. Si cei mici pot fi implicati intr-o astfel de activitate.
  4. Ce faci intr-o zi ploioasa? Nu ai nevoie numai de idei pentru timpul petrecut afara, ci si cand vremea nu este tocmai cea mai prielnica pentru a te bucura de soare. Sunt o multime de jocuri care amintesc de anii copilariei, de la educativul Tomanap si pana la sotron, de la ascunsa la Flori, Fete sau Baieti.

Din nefericire sunt tot mai putini cei care isi aduc aminte de astfel de activitati si de asemenea tot mai putini cei care ii invata, la randul lor, pe proprii copii despre astfel de jocuri. Multi uita ce inseamna socializarea, interactiunea si se ascund efectiv in spatele unor ecrane ce numai aparent le ofera o activitate interesanta.

Ce-i drept si acum avem tot soiul de activitati ce pot fi educative, distractive in egala masura pentru toate categoriile de varsta. Cu toate acestea multe se triaza fie din cauza unui buget limitat, fie din lipsa de timp.